Tunisia Tunisia

Denumirea oficială: Republica Tunisia
Capitala: Tunis
Forma de organizare statală: republică parlamentară cu parlament unicameral
Religia: 99% musulmani suniţi
Limba oficială: Limba oficială a statului este limba arabă, puteţi comunica şi în franceză, engleză, germană şi italiană
Fus orar: ora Europei Centrale

Denumirea oficială a statului, a cărui suprafaţă totală este de 163 610 km2, este Republica Tunisiană. Populaţia este de aproape 10 milioane, dintre care 99% sunt de religie musulmană, iar limba oficială este araba. În toate domeniile este încă perceptibilă o puternică influenţă franceză Trăsăturile de caracter care exprimă în modul cel mai fidel mentalitatea tunisienilor sunt ospitalitatea şi cordialitatea. Tunisia are o istorie bogată, în cursul căreia perioadele de glorie şi independenţă au alternat cu momentele când s-a aflat sub stăpânire străină. Ţara şi-a păstrat însă în decursul timpului propria identitate, precum şi atitudinea tolerantă faţă de alte culturi.

Introducerea în Tunisia a banilor tunisieni este interzisă, ca şi trecerea graniţei cu orice fel de arme, în afara celor de vânătoare, cu materiale explozive sau pornografice, precum şi cu droguri. La intrarea în ţară nu sunt necesare documente care să facă dovada vaccinării.

Tunisia se află în nordul continentului african şi se învecinează cu Libia şi cu Algeria. Distanţa dintre ea şi Sicilia este de numai 137 de kilometri pe mare. Capitala ţării este Tunisul, printre celelate locuri importante numărându-se, de exemplu, Cartagina. Cele mai populare localităţi turistice tunisiene sunt Djerba, Sousse, Tunis, Tabarka, Nabeul, Gammarth, Hammamet, Skanes, Mahdia, Monastir, Port El Kantaoui şi Yasmine Hammamet.
Pe teritoriul tunisian puteţi găsi la un loc toate atracţiile turistice pentru care celelalte ţări din bazinul Mării Mediterane au fost dintotdeauna foarte căutate de turişti. Bucătăria tunisiană este şi ea celebră, oferind vizitatorilor, în afara specialităţilor culinare tradiţionale, şi mâncăruri foarte apreciate din gastronomia internaţională. Tunisia se remarcă şi prin condiţiile minunate pentru practicarea unei mari varietăţi de sporturi şi de alte activităţi, ca şi prin modalităţile diferite în care vă puteţi petrece vacanţa pe teritoriul ei. Nu în ultimul rând, o caracteristică de bază a ţării este bogăţia de frumuseţi naturale, de specii de plante şi de animale unice, precum şi diversitatea culturală, care se afirmă în toată splendoarea ei în timpul sărbătorilor şi festivalurilor tradiţionale.

Cele mai noi recenzii Tunisia

Total: Anul acesta am fost în Tunisia pentru a treia oară. Ca de obicei, cu last minute. Iniţial trebuia să plec cu fiul meu la Djerba, cu...

Scurtă introducere
Anul acesta am fost în Tunisia pentru a treia oară. Ca de obicei, cu last minute. Iniţial trebuia să plec cu fiul meu la Djerba, cu avionul, duminică pe 26 iulie. Din păcate ne-au anulat excursia fără să ne informeze din ce motiv. Până la urmă ne-am hotărât să mai plătim ceva în plus şi să plecăm imediat, cu o altă agenţie de turism, la Monastir. Aveam nevoie de odihnă, aşa că am vrut un loc mai liniştit…Am petrecut o săptămână minunată! Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cameră curată, frumos aranjată, cu aer condiţionat, frigider, prosoape curate; se făcea curăţenie. Noi oricum am stat în cameră numai cât am dormit.

Masă
Variată, multe feluri la alegere, prăjituri, pepeni….

Serviciile hotelului
Servicii de bună calitate. Suficient loc unde puteam să stăm jos şi să ne relaxăm, toată ziua aveam la dispoziţie mai multe feluri de băuturi reci în cantităţi suficiente, angajaţii au fost amabili şi prietenoşi. Doamna delegată Lenka era foarte descurcăreaţă.

Plajă
Frumoasă, cu nisip, îngrijită în fiecare zi. Suficiente umbrele de soare şi şezlonguri. Atunci când doream să ne alegem un loc dintre cele mai bune, ne duceam la plajă ceva mai devreme. Marea era caldă, curată, apa nu era adâncă până departe.

Impresie generală
Ne-a plăcut foarte mult din toate punctele de vedere.

Ivana Hieková, 06.08.2009, Data sejurului: 24.7. - 31.7.2009
Regiunea: Tunisia Tunisia, Monastir, Hotel: Skanes Palace

web:was_this_review_useful Da (8) Nu (0)

Total: În primul rând, la Djerba sunt plaje frumoase şi o mare pe măsură…Merită să plecaţi în excursii, pentru că în apropierea hotelului nu e...

Scurtă introducere
În primul rând, la Djerba sunt plaje frumoase şi o mare pe măsură…Merită să plecaţi în excursii, pentru că în apropierea hotelului nu e nimic interesant. Fiţi pregătiţi pentru asaltul vânzătorilor de toate felurile, pe care o să-i întâlniţi absolut peste tot, şi vi se pot părea agasanţi. Dar dacă învăţaţi să comunicaţi cu ei, poate să fie şi distractiv :o) Afişează tot textul recenziei

Cazare
Jasmina Club e un complex de bungalouri aflate într-o grădină mare. Unele camere sunt mai departe de piscină şi de restaurant, dar nu e chiar o problemă. Camerele sunt mobilate simplu, dar sunt curate şi am avut tot timpul la dispoziţie prosoape curate şi uneori chiar şi împăturite în formă de lebădă sau de floare :o) În unele camere au apărut şi nişte gândaci, dar în astfel de ţări trebuie probabil să vă aşteptaţi şi la asta. Piscina hotelului e mai veche, cu gresia ciobită prin unele locuri, iar bazinul pentru copii e cam mic, dar apa din el era curată.

Masă
Pe toată durata sejurului nostru de 12 zile am avut zilnic aproape aceeaşi mâncare şi, ca să spun drept, nici n-a fost cine ştie ce. Noi am supravieţuit, că doar nu ne-am dus acolo să mâncăm, nu!? :o)))

Serviciile hotelului
Toţi cei de la hotel s-au purtat foarte frumos, n-am avut nici un fel de probleme cu ei. La piscină erau tot timpul programe distractive, cu nişte animatori excelenţi care reuşeau să ne convingă să participăm la tot felul de concursuri aiurite. O distracţie minunată, mai ales pentru copiii mai mărişori. Programe distractive se desfăşurau şi seara. Doar că toată ziua la piscină şi seara puneau aceeaşi muzică, ajunsesem s-o ştim pe de rost :o)

Plajă
Plaja şi marea sunt foarte frumoase, mai ales dimineaţa devreme şi până la prânz, după-amiaza mai erau şi alge prin unele locuri, dar dacă treceai mai departe printre ele ajungeai iar la apă curată. Datorită faptului că apa se adâncea încetul cu încetul, n-am avut probleme. Pe plaje se făcea curat, deci nu rămâneau nici un fel gunoaie aruncate, numai alege pe ici pe colo. Nisipul era frumos şi alb, bun pentru făcut castele de nisip. Umbrele de soare sunt din belşug, gratis, pentru şezlonguri se plăteşte.

Impresie generală
Dacă mă gândesc că nu voiam deloc să merg în Tunisia, până la urmă am fost foarte mulţumită în vacanţă. Locul e ideal pentru familiile cu copii şi pentru cei care nu sunt amatori de ieşiri la distracţie seara.

Linda Urbášková, 04.08.2009
Regiunea: Tunisia Tunisia, Djerba, Hotel: Jasmina Club

web:was_this_review_useful Da (3) Nu (0)

Total: Pot să recomand tuturor să se cazeze la acest hotel; noi am fost încântaţi de tot.

Scurtă introducere
Pot să recomand tuturor să se cazeze la acest hotel; noi am fost încântaţi de tot. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Am locuit într-o cameră de două paturi şi cu două paturi adiţionale. În cameră era curat iar seara nu se auzea nimic, nici muzica de la discotecă. Băiatul nostru se culca mai devreme, aşa că nu l-a deranjat nimic. Întotdeauna după ce se făcea curăţenie totul strălucea, paturile erau frumos făcute şi găseam şi flori pe perne. Din cameră nu ne-a dispărut niciodată nimic!!!!

Masă
La micul dejun aveam la alegere tot felul de bunătăţi, de la specialităţi locale – clătitele ne-au plăcut tuturor foarte mult – până la cornuri franţuzeşti, brânzeturi, gemuri, miere, cereale de mai multe feluri……De băut ne dădeau cafea, ceai, suc de fructe sau cacao.

Serviciile hotelului
Chiar şi cele mai mici probleme s-au rezolvat imediat, mereu spre mulţumirea noastră.

Plajă
Plaja e de nisip, curată; se pot închiria bărci cu pânze şi hidrobiciclete.

Impresie generală
Ne-a plăcut aşa de mult acolo, că nu ne mai venea să plecăm acasă, iar când ne-am luat la revedere de la animatori ne venea să plângem. Aceştia au fost cu toţii foarte simpatici şi aveau mereu grijă să ne simţim bine. Dacă doreşte cineva să se cazeze la acest hotel când merge în Tunisia, pot să îl recomand din toată inima – o să vă simţiţi minunat, indiferent dacă mergeţi cu copiii sau fără, şi o să vă odihniţi bine de tot. Noi o să ne aducem aminte mai ales de animatori – Momo, Biba, Willy, Dalel şi ceilalţi – şi sperăm să ne întoarcem la hotel la anul, dar nu numai pentru o săptămână, ci pentru zece zile.

Denisa Šabalová, 08.07.2009, Data sejurului: 29.6. - 6.7.2009
Regiunea: Tunisia Tunisia, Nabeul, Hotel: Riadh Club

web:was_this_review_useful Da (3) Nu (0)

Total: Înainte de această excursie în Tunisia nu cunoşteam pe nimeni care a fost acolo în vacanţă, aşa că aşteptam cu nerăbdare ce surprize o să...

Scurtă introducere
Înainte de această excursie în Tunisia nu cunoşteam pe nimeni care a fost acolo în vacanţă, aşa că aşteptam cu nerăbdare ce surprize o să avem. Încă de pe aeroport ne-a întâmpinat căldura şi liniştea tipic tunisiene, ca si relaxarea unei ţări în care nimeni nu se grăbeşte şi e destul timp pentru toate. Dacă vă obişnuiţi şi vă adaptaţi la acest mediu, o să petreceţi o vacanţă excelentă, pentru că o să aveţi o vreme garantat frumoasă :-) Afişează tot textul recenziei

Cazare
Dacă ar fi să-l compar cu alte hoteluri din Tunisia, sau cu cele în care am stat în Egipt, pot spune că acest hotel mic, cu aerul unei pensiuni de familie, e foarte modest. Dar în asta constă tot farmecul lui. Am primit o cameră foarte frumoasă, cu o baie curată. Aveam şi balcon cu vedere spre grădină. În fiecare zi se făcea bine curăţenie, se schimbau prosoapele, ni se făcea patul…prietenul meu e foarte dezordonat, dar de fiecare dată după curăţenie găseam frumos aranjate toate hainele pe care le lăsase aruncate prin toată camera. Nisipul pe care îl aduceam de pe plajă era măturat, într-un cuvânt, chiar n-am avut nimic de reproşat.

Masă
Mâncare simplă. La micul dejun clasica pâine cu unt :-).…Mâncarea în aceste ţări e foarte monotonă, toate felurile sunt foarte grase şi foarte picante. Multe dulciuri.

Serviciile hotelului
Personal foarte amabil, prietenos. Vă ţin minte şi sunt foarte dornici să vă ajute.

Plajă
O plajă mică, pe care era şi un bar. Ne plăcea să stăm acolo. Aveam la dispoziţie şezlonguri şi umbrele de soare. Plaja era curată.

Impresie generală
Impresia generală excelentă!!! Primul nostru contact cu Africa a fost minunat. Am fost în excursii în capitala Tunisiei, la ruinele Cartaginei şi în satul Sidi bou sai. Plimbări pe cămile şi dansuri în costume naţionale. Am fost şi la aquaparc şi am zburat cu paraşuta. Vacanţa a durat douăsprezece zile şi am rămas cu multe amintiri frumoase.

Michaela Krejčová, 28.06.2009, Data sejurului: 27.8. - 3.9.2004
Regiunea: Tunisia Tunisia, Nabeul, Hotel: Sun Holiday Beach Club

web:was_this_review_useful Da (1) Nu (0)

Total: Hotel frumos, cu o grădină de palmieri şi un personal simpatic.

Scurtă introducere
Hotel frumos, cu o grădină de palmieri şi un personal simpatic. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Camere mobilate cu bun-gust, suficient de mari şi în care se făcea curăţenie zilnic. De la ferestre se vedea marea sau grădina.

Masă
Meniu bogat, atât în ce priveşte felurile principale, salatele şi dulciurile de diferite feluri, cât şi vinurile, diversele feluri de apă şi sucurile de fructe. Trebuie să mărturisesc că m-am îngrăşat cu două kilograme :-)

Serviciile hotelului
Nu pot decât să laud serviciile hotelului, toată lumea a fost foarte drăguţă, începând cu domnii foarte plăcuţi de la recepţie, bucătarii simpatici, şi până la animatorii de o veselie contagioasă, care aveau grijă cum nu se poate mai bine de clienţii hotelului.

Plajă
Un nisip extrem de fin, cum nu am mai văzut în nici o altă ţară, amestecat cu nişte scoici drăguţe, de forme diferite. În fiecare dimineaţă, plaja era curăţată de iarba de mare adusă de valuri (dar asta nu e vina hotelului). În plus, în fiecare zi erau pe plajă foarte mulţi vânzători de suveniruri şi de călăreţi pe cai şi pe cămile.

Impresie generală
Hotel plăcut şi liniştit, cu o atmosferă de familie şi un personal amabil, gata întotdeauna să înveţe cuvinte noi într-o limbă străină.

Šárka Pražáková, 16.04.2009, Data sejurului: 27.3. - 10.4.2009
Regiunea: Tunisia Tunisia, Djerba, Hotel: Meninx

web:was_this_review_useful Da (7) Nu (0)

Toate părerile Tunisia

web:need_help

0312 293 500