Tailanda Tailanda

Denumirea oficială: Regatul Tailandei
Capitala: Bangkok
Forma de organizare statală: începând din anul 1932, monarhie constituţională
Religia: majoritatea locuitorilor sunt de religie budistă (90%), 5% sunt musulmani, 2% confucianişti şi taoişti, 1% creştini
Limba oficială: limbile tailandeză şi chineză
Fus orar:

Thai, înseamnă libertate, thai, înseamnă Thailanda. Ţara cu suprafaţa de 500.000 km² se învecinează cu Cambodgia, Laos, Malaesia şi Myanmar. Aproximativ 66 milioane de locuitori îşi venerează regele, ale cărui picturi orientale pot fi văzute la fiecare pas. Regatul Thailandez devine o destinaţie preferată a turiştilor care tânjesc după seducţii romantice şi descoperiri unice. Bangkok, capitala Thailandei, reprezintă inima adevărată a statului din Asia de sud – est. Thailanda, cu mult timp înainte cunoscută ca Siam, singura din această regiune care nu a fost niciodată colonizată, lucru cu care locuitorii acesteia veşnic fericiţi se mândresc. Baht este valuta pentru 76 de provincii, care la un loc formează întreaga ţară budistă. În învăţământul thailandez spiritual cheia este respectul faţă de strămoşi. Printre cele mai vizitate localităţi se numără Bangkok, Pattaya, Puket sau insula Koh Samui. Bangkok, „oraşul îngerilor“, unul din centrele turistice primordiale este totodată şi minunatul loc de reşedinţă al zeului Indra. La sud – est de oraşul regal cu multe clădiri măreţe se situează preferatul Pattaya.

Foarte cunoscută este şi cea mai mare insulă din Marea Andaman – Puket. Cine vizitează acest loc fermecat, cu siguranţă va dori să facă o vizită şi la Patong Beach – o plajă lungă de trei kilometrii, cu multe hoteluri luxoase şi diverse posibilităţi de activităţi familiale. Cam fiecare thailandez tânăr vorbeşte limba engleză, iar pe lângă limba oficială, thailandeza, puteţi să vă înţelegeţi şi în chineză sau malaesiană Thailanda este ţara în care, la fiecare pas, găsiţi magazine, străzi animate, este ţara diversităţii şi a inimilor modeste, care niciodată nu uită să se deschidă.

Cele mai noi recenzii Tailanda

Toate părerile Tailanda

web:need_help

0312 293 500