Spania Spania

 • Modalităţi de călătorie şi de transport

  În Spania puteţi călători cu avionul, cu autobusul, cu automobilul, cu bicicleta sau chiar pe jos, depinde de preferinţele dumneavoastră. Alegeţi-vă singuri cel mai potrivit mijloc de transport în funcţie de posibilităţile financiare şi de timpul de care dispuneţi.

  Cu avionul

  Avionul este este cel mai rapid mijloc de transport cu care puteţi ajunge la destinaţia aleasă din Spania. Ţara dispune de aproape 50 de aeroporturi, dintre care cele mai des folosite sunt, bineînţeles, cele din Barcelona şi Madrid. Preţurile biletelor de avion diferă în funcţie de compania aeriană şi de data rezervării.

  Cu autobusul

  Un alt mijloc de transport utilizat pentru excursiile în Spania este autobuzul. Călătoria este mai lungă şi mai dificilă, însă autobuzele sunt în prezent mult mai comode şi mai bine dotate, aşa că nu vă veţi confrunta cu probleme majore nici dacă alegeţi această modalitate de deplasare.

  Pe teritoriul Spaniei vă puteţi deplasa cu uşurinţă cu autobuzele, ţara dispunând de o vastă reţea de transport cu ajutorul căreia puteţi ajunge din staţiunile litorale până în zonele interioare. Cele mai cunoscute companii spaniole de transport cu autobuzul sunt Auto-res, Dalbus şi Alsa. Vehiculele acestora sunt dotate cu instalaţii de aer condiţionat iar preţurile biletelor sunt mai ridicate decât la noi.

  Cu trenul

  Spania beneficiază de o reţea complexă de căi ferate, pe care circulă trenuri comode, de un nivel ridicat. Preţurile sunt şi în acest caz mai mari decât la noi. Există şi trenuri „turistice” speciale, ale căror bilete includ, în afară de preţul călătoriei, şi costul cazării, al meselor şi al excursiilor, precum şi al biletelor de intrare pentru diferite atracţii de pe traseu. Adesea veţi putea asculta în tren şi muzică live – unii dintre muzicienii care vă vor face în acest fel călătoria mai plăcută îşi câştigă astfel existenţa.

  Cu automobilul

  Dacă vă încumetaţi să faceţi o călătorie de mai multe ore cu automobilul, puteţi vizita Spania cu mijlocul propriu de transport. Ţara dispune de o vastă reţea de şosele cu o lungime totală de 700 000 km, dintre care 11 000 km de autostradă.

  Transport naval

  Din Spania puteţi face excursii pe Insulele Baleare. Printre cele mai importante porturi din ţară se numără Barcelona, Valencia şi Algeciras. Dacă aveţi noroc, veţi putea cumpăra un bilet de călătorie Barcelona-Menorca la numai 39 de Euro.

web:need_help

0312 293 500