Spania Spania

 • Sănătate

  La fel ca şi în celelalte state ale Uniunii Europene, sistemul de asistenţă medicală spaniol oferă servicii de bună calitate. Pacienţii din statele UE cu asigurare de sănătate plătesc de obicei şi 40% din preţul medicamentelor, de accea vă recomandăm să încheiaţi în plus o asigurare de sănătate specială de călătorie.

  Se poate întâmpla, însă, să fiţi obligaţi de a plăti în bani lichizi pentru îngrijirile medicale primite, iar la farmacii plăţile se fac de asemenea în bani lichizi. Păstraţi, deci, cu grijă, toate facturile.

  În Spania nu există pericolul de contractare a unor boli grave, de aceea nu este obligatoriu nici un fel de vaccin. Totuşi, respectaţi regulile de igienă şi fiţi precauţi cînd consumaţi mâncăruri din fast-food-urile improvizate de pe stradă. Apa de la robinet din hoteluri este potabilă, aşa că nu aveţi motiv de a bea numai apă ambalată şi de a evita băuturile cu gheaţă. În bagaje ar trebui să aveţi şi medicamentele dvs. obişnuite împotriva durerilor de cap, răcelii, senzaţiei de greaţă etc., precum şi o cremă împotriva herpesului, cremă de protecţie solară, pantenol împotriva arsurilor şi, dacă aveţi probleme cu ochii, şi picături de ochi.

  Este bine să aveţi la dvs. următoarele numere de telefon care vă sunt de ajutor în caz de urgenţă:
  - Poliţia: tel. 091
  - Poliţia municipală: tel. 092
  - Poliţia rutieră: tel. 062
  - Pompieri: tel. 080
  - Salvare: 061

web:need_help

0312 293 500