Spania Spania

 • Flora

  Spania constituie o punte între continentul european şi cel african, aşa că nu este deloc de mirare faptul că diversitatea vegetaţiei reflectă şi ea felul în care se îmbină aici mai multe culturi cu totul diferite. Flora Spaniei este o combinaţie de specii mediteraneene, central-europene şi nord-africane.

  Vegetaţia este una dintre cele mai bogate din întreaga Europă, incluzând aproape 8000 de specii de plante, dintre care multe au fost aduse în această ţară din alte regiuni - mai ales speciile cultivate în agricultură. În nordul Spaniei sunt în special păduri de foioase şi conifere, majoritatea acestora din urmă crescând în Munţii Pirinei. Speciile de plante cel mai des întâlnite sunt cele central-europene - stejarul, castanul şi fagul, dintre arbori, şi gherghinul, ilicele, socul şi murele, dintre arbuşti. Tufărişul este alcătuit de iarba neagră şi de ferigi.

  În sud-vestul Spaniei se află în majoritate pajişti şi păşuni, cu vegetaţia lor caracteristică. Cresc aici şi numeroase specii de plante medicinale. Podişul central - Meseta - este acoperit de ierburi specifice zonelor de climă uscată, tufişuri aromatice şi arbori ţepoşi. În regiunile secetoase alternează suprafeţele întinse de iarbă neagră cu desişuri de merişor (cimişir) sau ferigi. În zonele înalte cresc pe alocuri salcia polară şi unele plante scunde - arbuşti şi tufişuri - care nu înfloresc.

  Fructele şi legumele se cultivă mai ales în regiunile de coastă, unde aprovizinarea cu apă nu constituie o problemă. Dintre arbori veţi întâlni cel mai adesea diverse tipuri de pini, stejari, roşcovi, leandri, mirt şi palmieri pitici, iar dintre plantele aromatice - levănţica, salvia, cimbrul şi menta. Granada se remarcă prin vegetaţia de tip nord-african - thuia, măslinii, etc.

  Nu trebuie omişi nici portocalii şi lămâii care cresc peste tot în Peninsula Iberică. Condiţiile de climă din zonă sunt foarte propice şi pentru culturile de viţă-de-vie.

web:need_help

0312 293 500