Spania Spania

 • Fauna

  Ca şi în cazul florei, fauna Spaniei se remarcă prin prezenţa unor specii tipice atât pentru regiunile central-europene, cât şi pentru cele din nordul Africii. În nordul ţării trăiesc mai ales animale de tip central-european. În Munţii Pirinei sunt porci mistreţi, lupi, ibex, capre negre şi râşi. Dintre păsările de pradă merită menţionate speciile de vulturi.

  În munţii din partea centrală a Spaniei trăiesc şi vulpi, bursuci, cârtiţe şi numeroase specii de rozătoare. Tot în centrul ţării, în regiunile joase de stepă, cele mai des întâlnite animale sunt iepurii de câmp, iepurele de vizuină şi şoarecii de câmp.

  Sudul Spaniei se remarcă prin prezenţa unor specii caracteristice faunei nord-africane, printre care şi porcul spinos, nevăstuica, şacalul,prepeliţa şi unele şopârle mari. Pe stâncile Gibraltarului trăieşte magotul - singura specie de maimuţă din Europa.

  Râurile Spaniei sunt bogate în peşte - puteţi pescui păstrăvi, somoni – în apele din Cantabria, calcani şi scobari. În anumite zone trăiesc şi sturioni sau mrene. Dacă doriţi să pescuiţi în apele mării, puteţi prinde macrouri, cod, ton sau languste.

  Pe Insulele Canare trăiesc un mare număr de reptile – în total 58 de specii (Canarele se află pe locul al doilea în Europa din acest punct de vedere, fiind depăşite numai de Grecia).

web:need_help

0312 293 500