Spania Spania

 • Monedă, preţuri, cumpărături

  Spania este o ţară membră a Uniunii Europene, a cărei monedă oficală este, începând din anul 2002, Euro. Veţi fi plăcut surprinşi, însă, de faptul că, din punct de vedere al preţurilor, Spania este una dintre cele mai „ieftine” ţări ale Europei de Vest. Preţurile sunt mai ridicate în centrele turistice cele mai vizitate.

  Majoritatea hotelurilor spaniole oferă servicii de tip all inclusive, pe coasta de est acestea fiind cu adevărat avantajoase. Dacă vă decideţi să vă cumpăraţi singuri de mâncare, veţi plăti începând de la 0,5 € pentru produsele de brutărie şi de la 1 €/kg pentru fructe şi legume. Ar fi o mare greşeală să vizitaţi Spania şi să nu gustaţi excelentele vinuri locale. O sticlă de vin de masă costă aproximativ 2€ iar preţurile vinurilor de calitate mai bună încep de la 3,5 €. Berii se vinde la aceleaşi preţuri ca şi vinul. Cina la restaurant costă între 10 şi 20 €, iar o îngheţată 2 €. Bacşişul este în cele mai multe restaurante între 5 şi 10%.

  Dacă plănuiţi să faceţi cumpărături, nu uitaţi că în Spania puteţi găsi obiecte din piele – jachete, poşete şi încălţăminte - la preţuri avantajoase şi de o calitate superioară. Printre cele mai apreciate cadouri se numără vinurile spaniole de bună calitate (Rioja), precum şi sangria sau coniacul. În caz că doriţi să oferiţi un cadou mai costisitor, veţi găsi aici bijuterii de aur şi argint. De asemenea, puteţi cumpăra şi cosmetice sau parfumuri. Ca suveniruri tradiţionale merită menţionate obiectele de ceramică, dantelele şi covoarele. Copiilor le vor plăcea la nebunie delicioasele dulciuri tradiţionale spaniole, iar pasionaţii de mâncăruri rafinate îşi pot cumpăra ulei de măsline de o calitate excelentă, precum şi diferite feluri de condimente. În Barcelona veţi întâlni adesea suveniruri purtând semnătura genialului arhitect Antonio Gaudí. Pe lângă micile magazine şi tarabele cu suveniruri de pe stradă, vă recomandăm să vizitaţi şi cunoscutele centre comerciale El Corte Inglés şi Maremagnum.

  Iubitorii de plante şi animale din ţări străine ar trebui să aibă în vedere faptul că Spania este semnatară a tratatului internaţional CITES privind interzicerea comerţului cu specii de animale şi plante în pericol de dispariţie. Încălcarea prevederilor acestuia se pedepseşte cu amenzi ridicate şi chiar cu închisoarea!

  Pentru cheltuielile obişnuite este cel mai bine să aveţi la dumneavoastră bani lichizi. În toate oraşele şi hotelurile mai mari sunt bancomate. În centrele comerciale, în restaurantele şi hotelurile scumpe se plăteşte de obicei cu cărţi de credit (VISA, Eurocard/Mastercard, American Express, Diners Club).

 • Preţuri orientative

  Pâine 0,65 Euro

  1 l lapte 0,7 Euro

  1,5 l apă ambalată la sticlă 0,5 Euro

  0,5 Kg paste făinoase 0,7 Euro

  10 dkg mezeluri 1,5 Euro

  1 l vin 1 Euro

  1l bere 1 Euro

  O cupă de îngheţată 1 Euro

  Gustări 4 Euro

web:need_help

0312 293 500