Spania Spania

Denumirea oficială: Regatul Spaniei (Reino de Espaňa)
Capitala: Madrid
Forma de organizare statală: monarhie constituţională
Religia: romano-catolici
Limba oficială: limba spaniolă (castiliana), catalana şi basca
Fus orar: în zona continentală şi în Insulele Baleare - ora CET, în Insulele Canare CET minus 1 oră

Spania este una dintre cele mai des vizitate destinaţii turistice din Europa, şi aceasta nu numai datorită poziţiei ei geografice avantajoase. Cei mai mulţi turişti îşi petrec vacanţele pe plajele spaniole de pe ţărmul Mării Mediterane în lunile de vară, în timp ce primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru a vizita monumentele istorice şi a admira frumuseţile naturii din regiunile interioare ale ţării. Toamna vă aşteaptă Andaluzia cu atmosfera ei romantică. Întreaga Spanie este înfloritoare şi plină de frumuseţe în toate cele 365 de zile ale anului!

Spania este una dintre foarte puţinele ţări europene care oferă un varietate imensă de posibilităţi de petrecere a vacanţei ideale într-un singur loc. Puteţi gusta aici excelentele vinuri catalane plin de energie, soare şi de zâmbetele prietenoase ale viticultorilor din partea locului, puteţi face plimbări romantice pe lungile plaje cu nisip iar seara puteţi face cunoştinţă cu tempramentul aprins al Spaniei.

Această ţară din Peninsula Iberică are mai multe feţe cu totul diferite, fiecare interesantă în felul ei propriu, dintre care cel puţin una vă va seduce şi pe dumneavoastră.

Spania este o monarhie constituţională, condusă de regele Juan Carlos I. Capitala ei este Madridul, de multe ori omis pe nedrept din intinerariile turistice. Este un oraş modern, cu o viaţă culturală şi artistică foarte bogată, care oferă pe de o parte sute de muzee, galerii de artă şi teatre, iar pe de altă parte o viaţă nocturnă plină de animaţie şi de temperament arzător. Limba oficială a ţării este spaniola, se mai vorbeşte aici şi limba catalană, precum şi unele limbi locale - galiciana (în Galicia), basca (în Ţara Baştilor şi Navarra). Spania este membră a Uniunii Europene, moneda ei oficială fiind Euro.

Spaniolii sunt un popor prietenos şi ospitalier. Mai mult, dacă arătaţi că ştiţi ceva despre Spania sau dacă încercaţi să comunicaţi în limba spaniolă sau catalană, vă veţi bucura de o primire extrem de prietenoasă. Dacă vizitaţi Barcelona, uitaţi de celebrele restaurante locale şi de fast-fooduri şi mergeţi la masă la o cramă tradiţională catalană, la un mic restaurant de pe o străduţă lăturalnică, unde puteţi gusta nişte clătite excelente pregătite de o băbuţă zbârcită, sau pur şi simplu cumpăraţi-vă o baghetă crocantă în apropierea portului.

În caz că doriţi să cunoaşteţi modul de viaţă al spaniolilor obişnuiţi, nu vă limitaţi numai la staţiunile turistice aglomerate. În afara acestora, în locul magazinelor de suveniruri şi a străzilor pline de turişti, puteţi vizita sătucuri pitoreşti, fermecătoare monumente istorice şi puteţi admira o multitudine de frumuseţi naturale de neuitat. Un punct de plecare ideal al aventurii dumneavoastră spaniole este Costa Azahar – o zonă de ţărm cu multe mici staţiuni de vacanţă şi colţuri încântătoare de natură care aşteaptă să fie descoperite. O destinaţie din ce în ce mai căutată de turişti este şi Ţara Baştilor, cu folclorul ei unic, mâncărurile excelente şi fermecătorul oraş istoric San Sebastian.

Dacă plănuiţi să petreceţi mai mult timp în Spania, vizitaţi şi Andaluzia, aflată în sudul ţării. Nici un alt loc din Europa nu oferă atât de multe atracţii. Dacă sunteţi pasionaţi de dans, destinaţia ideală pentru dumneavoastră este Sevilla. Vă interesează istoria? Nu uitaţi să vizitaţi provinciile Malaga şi Grenada. Vă place vinul spaniol? Vă aşteaptă Cordoba şi Montilla, din apropierea acesteia.

Cele mai noi recenzii Spania

Total: O vacanţă minunată, de relaxare absolută. Aş pleca înapoi chiar acum :-)))

Scurtă introducere
O vacanţă minunată, de relaxare absolută. Aş pleca înapoi chiar acum :-))) Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cazarea la hotel a fost de înaltă clasă.

Masă
Meniu variat, feluri gustoase şi în permanenţă completate, aşa încât n-am văzut niciodată platouri goale.

Serviciile hotelului
Serviciile hotelului au fost impecabile, totul mergea ca pe roate.

Plajă
Plaja e relativ curată, uneori găseam în nisip mucuri de ţigară.

Impresie generală
Am fost absolut încântată de sejur, hotelul îl recomand fără rezerve. Organizare de nota zece, transportul a fost asigurat de firma Van Hool, cu autobuze de lux în care aveam impresia că plutesc pe o pernă de aer, într-adevăr super.

Hana Wiesnerová, 24.09.2009, Data sejurului: 11.9. - 20.9.2009
Regiunea: Spania Spania, Costa del Maresme, Hotel: Alhambra

web:was_this_review_useful Da (6) Nu (0)

Total: Satisfacţie maximă, hotelul e frumos, personalul amabil, mâncarea excelentă, plajele sunt minunate, marea – curată, totul e foarte...

Scurtă introducere
Satisfacţie maximă, hotelul e frumos, personalul amabil, mâncarea excelentă, plajele sunt minunate, marea – curată, totul e foarte aproape de hotel: restaurantele, magazinele sunt la câţiva paşi de hotel. Recomandăm tuturor categoriilor de vârstă!!! Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cazarea ne-a impresionat foarte plăcut, camerele sunt frumos aranjate, totul e curat şi în fiecare zi se face curăţenie. Baia cu toaletă – de asemenea frumoasă şi curată. Fiecare cameră are balcon, iar de la etajele superioare se vede foarte frumos marea. Toate camerele au ferestrele orientate spre mare. Am fost extrem de mulţumiţi!!! Toate camerele sunt la fel de frumoase!

Masă
Niciodată n-am avut atâtea feluri de mâncare!!! Sejurul nostru a fost cu demipensiune, dar mâncarea a fost arhisuficientă. Micul dejun şi cina erau sub formă de bufet, aşa că puteam mânca oricât doream. Meniul – incredibil de variat, cu mâncăruri sărate şi dulci, fructe, legume, salate, absolut toate felurile de bunătăţi!!! Mâncarea a fost excelentă!!

Serviciile hotelului
Personalul hotelului e foarte amabil. În ceea ce priveşte comunicarea, angajaţii vorbesc engleză, rusă, spaniolă rtc. Cu toţii sunt foarte prietenoşi, plăcuţi şi zâmbitori!!! Se vede foarte bine că îşi respectă clienţii!!! Şi mai ales nu fac nici un fel de deosebiri între cehi şi englezi, americani etc., cum se întâmplă în multe alte hoteluri!!!

Plajă
Plajele sunt foarte frumoase, cu nisip şi o mulţime de scoici, apa mării e curată şi transparentă. Chiar lângă plajă sunt standuri sau mici magazine cu şezlonguri etc., se pot închiria hidrobiciclete, şezlonguri, umbrele de soare şi altele. Apa mării se adânceşte treptat, ceea ce e un avantaj pentru familiile cu copii mici. În perioada când am fost noi marea a fost foarte plăcută, curată şi caldă!

Impresie generală
Vacanţa ne-a plăcut foarte mult! Totul a fost de nota zece plus, am fost cu adevărat mulţumiţi şi ne-am caza cu plăcere tot aici şi în viitor!!! Hotelul corespunde standardelor de trei stele. Îl recomandăm tuturor!!!

Kateřina Melichárková, 19.09.2009
Regiunea: Spania Spania, Mallorca, Hotel: Fergus Tobago

web:was_this_review_useful Da (2) Nu (0)

2 fotografie

Total: Ne plăcut foarte mult în regiunea Santa Ponsa, unde e printre altele şi un parc extrem de interesant pe plaja numită Santa Ponsa. De...

Scurtă introducere
Ne plăcut foarte mult în regiunea Santa Ponsa, unde e printre altele şi un parc extrem de interesant pe plaja numită Santa Ponsa. De asemenea, o să vedeţi aici o mulţime de papagali. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Hotelul e curat, foarte arătos. Camerele sunt destul de mari. O problemă ar fi că în camere nu sunt uscătoare de păr şi nici frigidere. Puteţi închiria o ladă frigorifică la preţul de 18 euro pe săptămână; atenţie însă, nu e frigider, deci e bună doar pentru păstrarea alimentelor şi băuturilor răcite în prealabil. Pentru seif se plăteşte o taxă de 18 euro pe săptămână.

Masă
Mâncarea a fost excelentă, mai ales dacă vă plac fructele de mare şi peştele, veţi foarte mulţumiţi. În plus, se serveau şi diferite feluri de carne. Meniul de la cină se schimba în fiecare seară, micul dejun era în fiecare zi cam acelaşi: mai multe tipuri de salam, brânzeturi, şuncă şi cârnăciori prăjiţi, ouă, fasole cu sos de tomate. Doar cafeaua nu era deloc bună, deci cunoscătorilor le recomandăm să-şi bea cafeaua în afara hotelului. Afară costă în jur de 1,50 euro, iar la barul hotelului – 1,60.

Serviciile hotelului
Piscinele, atât cea interioară, cât şi cea de-afară, sunt foarte frumoase; la internet vă puteţi conecta numai în încăperea comună; conectarea prin wi-fi e o problemă, fiind necesar să cereţi parola la recepţie. Televizorul din cameră e foarte mic.

Plajă
Plaja e foarte frumoasă, mare. Şezlongurile se închiriază cu 3,5 euro pe zi, umbrelele de soare de asemenea – 3,5 euro pe zi – pe plajă există şi toalete cu plată (0,5 euro şi trebuie să aveţi mărunţiş, deoarece se plăteşte la automat). Plaja are şi două baruri, dar barurile de pe străduţele din apropierea acestea sunt mai ieftine.

Impresie generală
Un loc foarte frumos pe care îl recomand cuplurilor tinere şi familiilor cu copii. Seara puteţi merge la plimbare. Excursia cu autobuzul la Palma de Mallorca durează aproximativ o jumătate de oră, iar biletul dus-întors costă cam trei euro. Autobuzele pleacă aproximativ de două ori pe oră din intersecţia cu sens giratoriu. De la hotel se ajunge acolo mergând în direcţia plajei până la prima intersecţie şi luând-o apoi la stânga.

Lucie Ševčíková, 11.09.2009, Data sejurului: 29.8. - 6.9.2009
Regiunea: Spania Spania, Mallorca, Hotel: Globales Playa Santa Ponsa

web:was_this_review_useful Da (3) Nu (0)

1 fotografie

Total: Vacanţă plăcută

Scurtă introducere
Vacanţă plăcută Afişează tot textul recenziei

Cazare
Hotelul cu piscină se află chiar pe promenadă, în apropierea mării. Camerele sunt mulţumitoare, dar nu au masă pe balcon, iar pentru telecomanda de la televizor se plăteşte o taxă.

Masă
Mâncarea a fost satisfăcătoare, dar putea să fie ceva mai variată.

Serviciile hotelului
N-am avut nici un fel de probleme cu personalul, iar cameristele sunt foarte amabile.

Plajă
Plajă largă, cu nisip zgrunţuros. Fundul mării e destul de abrupt lângă mal. Plaja e îngrijită, iar marea a fost curată cât am stat noi.

Impresie generală
O vacanţă frumoasă şi plăcută într-un loc excelent.

Dagmar Čondlová, 10.09.2009, Data sejurului: 28.8. - 6.9.2009
Regiunea: Spania Spania, Costa del Maresme, Hotel: Reymar Playa

web:was_this_review_useful Da (1) Nu (0)

Total: Hotelul are un interior foarte plăcut.

Cazare
Hotelul are un interior foarte plăcut. Afişează tot textul recenziei

Masă
Mesele sub formă de bufet suedez, meniu variat. Feluri de mâncare pentru toate gusturile.

Serviciile hotelului
Am fost extrem de satisfăcuţi de felul cum se comportau angajaţii hotelului faţă de clienţi.

Plajă
De la hotel se ajungea cu uşurinţă pe plajă, unde erau şi standuri cu băuturi şi gustări.

Impresie generală
Şi eu şi soţul meu am fost foarte mulţumiţi de acest sejur şi, dacă am putea, ne-am întoarce imediat la acest hotel. Eu personal sunt îndrăgostită de Spania, pe care am vizitat-o deja de şase ori.

Renáta Nováková, 09.09.2009, Data sejurului: 28.8. - 6.9.2009
Regiunea: Spania Spania, Costa del Maresme, Hotel: Stella

web:was_this_review_useful Da (4) Nu (0)

3 fotografie

Toate părerile Spania

web:need_help

0312 293 500