Portugalia - Lisabona Portugalia

  • Informaţii

    Lisabona este capitală şi în acelaş timp şi cel mai mare oraş al Portugaliei. Numărul de locuitori depăşeşte jumătate de milion, însă cu regiunile mărginaşe numărul mai creşte. Istoria oraşului îşi are rădăcinile încă din secolul 12 î. Hr., când a fost aici centrul comercial fenician. Lisabona ne reaminteşte şi de ocupaţia romană, invazia Vandalilor, cucerirea Mauriei. Oraşul a devenit capitală abia în secolul 13.

    Lisabona miroase a mare, iar caracteristicile principale sunt aici navigările în larg şi credinţa. Acest lucru poate fi observat în arhitectura bisericilor şi a altor clădiri cu elemente degate de creştinism sau exotism. Un alt element tipic este "azulejos" (arta de a fabrica ţigle), pe care portughezii au preluat-o de la Mauri.

    Printre cele mai frumoase monumente ale oraşului se numără Mănăstirea Sfântului Jeronim. Această construcţie monumentală cu faţade deosebite reprezintă bogăţia ţării din timpul expediţiile maritime din timpul colonialismului. Tocmai de aceea aveţi posibilitatea de a vedea aici diferite motive exotice. Mănăstirea a fost construită în cinstea întoarcerii lui Vasco da Gama din călătorii. O altă frumuseţe a Lisabonei este Alfami, cea mai veche parte a oraşului. Este o combinaţie de străduţe mici şi drăgălaşe, unde la fiacare colţ veţi găsi restaurante şi firme, toate în acelaşi stil fado, reprezentând muzica ce exprimă nostalgie, dorinţă, tristeţe şi dragoste. O plimbare prin acest cartier este pentru turiştii din Lisabona aproape o necesitate. Un alt monument este Torre de Belém, un turn de veghe şi far, care a fost construit pe insula Tejo, iar în prezent este simbolul Lisabonei. Turnul datează din secolul 16 şi este constuit în stilul gotic târziu, aşa zisul stil manuel. A fost construit din pereţi laţi de 3,5 m şi groşi fiind folosit atât pentru apărare cât şi pentru puşcărie. Este ornat cu motive manuele, boltă gotică sau corzi împletite. O altă rămăşiţă din vremuri este ruina castelului Sao Joge (Castelo de Sao Jorge). Această construcţie domină oraşul şi în acelaşi timp creează astfel un contrast interesant cu străduţele mici ale Lisabonei. Printre cele mai frumoase pieţe din capitala Portugaliei se numără Praça do Comércio, dar şi Terreiro do Paço.

    Lisabona este un oraş mândru de marea sa, unde vântul bate continuu, dar în acelaşi timp este mândră şi de navigatorii săi, la ale căror memoriale se duc oamenii să se închine.

Cele mai noi recenzii Portugalia - Lisabona

Toate părerile Portugalia - Lisabona

web:need_help

0312 293 500