Muntenegru - Budva Muntenegru

 • Informaţii

  Budva este una dintre cele mai vizitate staţiuni de vacanţă din Muntenegru şi este situată în Golful Budva. Acest loc este făcut pentru cei ce caută o vacanţă activă plină de distracţie, de cunoaştere a noului şi mai ales o baie în mare de neuitat. În timpul sezonului de vară vin aici cei mai mulţi turişti datorită faptului că sunt mai mult decât mulţumiţi.

  În apropierea oraşului se află munţii Lovćén şi Paštrovići, motiv pentru care în Budva sunt condiţii naturale excepţionale – ca spre exemplu cele 230 de zile pe an pline de soare şi condiţiile variate de vegetaţie.
  Budva are o istorie bogată având o vechime de aproximativ 2600 ani. Prima persoană care a menţionat oraşul a fost Sofocle, iar după dominaţia romanilor Budva a devenit un drum comercial foarte important.

  Locurile pe care le putem admira sunt aici mai mult decât suficiente. Printre cele mai vizitate se numără oraşul fortificat şi plimbarea pe diguri de unde vă puteţi bucura de o privelişte de neuitat asupra oraşului, mării şi a insulei Sveti Nikola. S-au păstrat aici două porţi din secolul 15 - Marină şi Continentală, care dau locului adevărata cireaşă de pe tort. În apropierea curţii se află muzeul de arheologie care ne oferă în special artefacte din perioada antichităţii.

  Simbolul Budvei este biserica Sf. Ion, mai ales turnul acesteia, care se vede din orice colţişor al oraşului. Totodata nu trebuie să rataţi fascinantele desene veneţiene şi biblioteca. Această biserică nu este singura atracţie. Dacă tot v-aţi decis să mergeţi pe urmele trecutului, ar fi mare păcat să nu vizitaţi şi alte locuri precum biserica Sf. Sava, biserica Sf. Maria şi biserica Sf. Treimi cu impresionantele sale desene elene.

  Nu departe de Budva se află multe mănăstiri ( Stanjeviči, Podostrog) şi insula Sf. Nicolae cu ruina unei biserici, care pe vremuri a fost locul preferat de refugiu al conducătorului Petara.

  Budva este inima Muntenegrului îndeosebi datorită celor 17 plaje pe care puteţi găsi de la pietrricele, până la cel mai fin nisip şi multe posibilităţi de a desfăşura activităţi sportive precum – schi acvatic, paragliding, barca de cauciu zburătoare, diferite excursii şi bungee jumping. Acesta poate fi efectuat deasupra plajei Slave, cea mai frumoasă plajă din Budva. Pietrişul fin, marea limpede ca lacrima şi multe posibilităţi de distracţie, toate acestea la un loc înseamnă Plaja Slavă.

  Cei mai curajoşi dintre noi vor alege cu siguranţă plaja Mogren, unde nu veţi ajunge chiar oricum, ci doar printr-un tunel în stâncă. Este o experienţă de neuitat şi în acelaşi timp şi romantică. Mogren este o altă plajă care se mândreşte cu Steagul albastru, meritat pentru marea curată, împrejurimi superbe şi ruina palatului de vară. De aceasta se leagă plaja Jaz lungă de mai bine de un kilometru acoperită de nisip în amestec cu pietriş fin şi nu departe de aceasta veţi găsi şi minunata plajă Trsteno.

  Unde găsiţi distracţie în Budva? Toţi cei care îşi pun o astfel de întrebare vor fi plăcut surprinşi, pentru că aici au posibilitatea de a alege din multe locuri deosebite. Începând cu plaja, unde veţi găsi bufeturi cu ofertă variată şi cu muzică. În oraş şi în apropierea acestuia se află o grămadă de cluburi, cazinouri şi discoteci. Printre cele mai preferate se numără: Znak Pitanja, Pub Ancor, Maine, Hot Cherry, Miami, Rafaelo şi multe altele.

  Budva aparţine tuturor, însă cel mai mult se bucură de acest oraş cei care îşi doresc o vacanţă zgomotoasă şi plină de viaţă.

Cele mai noi recenzii Muntenegru - Budva

Toate părerile Muntenegru - Budva

web:need_help

0312 293 500