Muntenegru Muntenegru

Denumirea oficială: Crna Gora
Capitala: Podgorica
Forma de organizare statală: republică
Religia: Locuitorii sunt creştini ortodocşi sau musulmani
Limba oficială: Limba sârbă
Fus orar: Ora Europei Centrale (CET)

Muntenegru, cea mai tânără ţară din Europa, care s-a înfiinţat la 3 iunie 2006, este o regiune foarte atractivă şi mai ales încă nedescoperită in totalitate, unde turismul încă nu s-a dezovoltat pe deplin. Este timpul pentru a cunoaşte şi zone noi, tocmai de aceea hai cu bucurie în Muntenegru!

Republica Muntenegru, cu o suprafaţă de 13 812 km2, se întinde la sud – vest de Peninsula Balcanică şi se lasă udata de Marea Adriatică. Munte Negru se învecinează cu Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Albania şi Serbia.

Hai să ne întoarcem împreună în timp şi să descoperim câte ceva despre istoria Muntenegru.

Primul stat de sine statator de pe teritoriul Muntenegru a fost înfiinţat încă din secolul 3 î.Hr. de tribul Illyrilor. Aproape 100 de ani mai tarziu a fost însă cucerit de Romani, iar ţara a devenit parte a provinciei Dalmaţia. Treptat au început să se aşeze în Balcan Slavii antici ,iar în sec. 11 e.n. au format la sud-vest propriul stat, Duklia. În secolul 15 turcii au ocupat o parte din Zeta pentru 4 secole lungi. De abia în anul 1858 s-a ajuns la independenţă completă. În anul 1918 Muntenegru s-a alăturat noului Regat format al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor. Dupa cel de-al doilea război mondial ţara a evoluat, fiind cunoscută ca Republica Federală Populară Jugoslavia. În timpul celei de-a doua jumătăţi a secolului 20 au survenit o serie de schimbări drastice şi în final în anul 2006, în baza unui referendum, Muntenegru şi-a declarat independenţa.

Muntenegru se mândreşte cu peisaje naturale incredibile, plajele fiind în mare parte nisipoase, dar sunt şi câteva cu pietriş. Din cei 294 de kilometrii de litoral, pe circa 75 se află plaje de calitate şi golfuri minunate. Vom găsi aici şi singurul fiord din zona mediteraneană , minunatul golf Kotorska, înconjurat de munţi înalţi ce formează un unghi drept cu acesta. În partea de vest a Muntenegrului se află peninsula sălbatică Luştica cu lagune ascunse şi peşteri minunate. Întreg litoralul este ideal pentru scăldat, sporturi nautice, scufundări şi alte sporturi acvatice. În sudul Muntenegrului se află un bastion de piraţi, în Ulcinju. Această regiune este delimitată de un lant de nisip de aproximativ 13 kilometrii lăţime.

Cel mai remarcabil lucru din Muntenegru este Lacul Skadar. Se situează la 40 km de litoral şi este cel mai mare lac din Peninsula Balcanică. Se mândreşte cu o faună şi floră foarte bogată, iar pentru pescari şi ornitologi este un adevărat rai. Nicăieri în zona mediteraneană nu veţi mai găsi o astfel de variaţie a naturii.

Muntenegru este o ţară plină de locuri minunate carte merită vizitate. Printre acestea se numără şi Golful Kotorska, mai sus menţionat, oraşul istoric Budva, şi de asemeni şi romantica staţiune estivală Sveti Stefan. Dacă doriţi să aveţi parte de o vacanţă de neuitat plină de istorie, mare şi întâmplări netradiţionale în locuri şi mai puţin tradiţionale, nu ezitaţi! Muntenegru vă aşteaptă tocmai pe dumneavoastră.

Cele mai noi recenzii Muntenegru

Toate părerile Muntenegru

web:need_help

0312 293 500