Madeira Madeira

Denumirea oficială: Republica Portuguesa/Republica Portugheză
Capitala: Funchal
Forma de organizare statală: regiune autonomă a Portugaliei
Religia: locuitorii sunt de religie romano-catolică
Limba oficială: limba portugheză
Fus orar:

Madeira – arhipelag alcătuit din insule de origine vulcanică – are o mulţime de porecle, care mai de care mai poetice, care ne lasă să ghicim că este vorba de un adevărat paradis pe pământ. Insulei Madeira însăşi, de la care şi-a luat numele întregul arhipelag, i se spune şi „Insula primăverii veşnice”, „Insula florilor” sau „Perla verde a Atlanticului”. Cea mai preţioasă comoară a insulelor o constituite natura, unică prin bogăţia şi frumuseţea ei.
Primăvara veşnică se datorează aici influenţei Curentului Golfului, care face ca temperatura să fie constantă şi plăcută, în jur de 18°C.

Deşi în mod oficial aparţine de Portugalia (Portughezii au ancorat pentru prima dată la ţărmul insulei Madeira în anul 1419), Arhipelagul Madeira se află din punct de vedere geografic mai aproape de Africa decât de Europa. Distanţa între Madeira şi Maroc este de cca 580 de kilometri, în timp ce Lisabona se află la aproximativ 1000 de kilometri. Dintre insulele arhipelagului, numai două – Madeira şi Porto Santo – sunt locuite. Trei alte insule, denumite Desertas, sunt de fapt vârfurile lanţului vulcanic submarin şi sunt nelocuite. În anul 1995 au primit statutul de rezervaţie naturală. Selvagens – un alt grup de insule ale arhipelagului, aflat la 250 de kilometri de

Funchal, capitala Madeirei de pe insula cu acelaşi nume, sunt de asemenea nelocuite, datorită inaccesibilităţii lor şi a lipsei surselor de apă potabilă. Şi acestea constituite o rezervaţie naturală.

Vizitatorii doritori să cunoască Madeira se îndreaptă, deci, către insulele locuite, Madeira şi Porto Santo. Madeira are o suprafaţă de aproximativ 740 km2 şi un număr de cca 260 000 de locuitori permanenţi. Zonele ei interioare sunt muntoase, cu o multitudine de trasee turistice cu diferite grade de dificultate, potrivite pentru drumeţii, dintre care vă puteţi alege în funcţie de preferinţe şi de condiţia dumneavoastră fizică. Ascensiunea pe cel mai înalt munte al insulei, Pico Ruivo, de 1862 m, este de obicei combinată şi cu trecerea pe vârful vecin Pico do Arieiro (1818 m). Coborârile şi urcuşurile epuizante pe versanţii abrupţi, pe trepte săpate direct în stâncă, precum şi ceţurile frecvente şi prăpăstiile ameţitoare, fac acest traseu accesibil numai turiştilor cu o condiţie fizică perfectă. Pe curajoşi îi aşteaptă, însă, pe vîrf o privelişte fermecătoare. Întreaga insulă, cu frumuseţile ei unice, li se întinde la picioare până departe, la valurile oceanului. Nici traseele mai uşoare nu sunt mai puţin frumoase: vă aşteaptă perisaje pitoreşti şi interesante, cu păduri virgine de lauri, văi adânci străbătute de izvoare şi pârâuri montane curgând printre strânci sau prin poieni, unde pasc vaci şi turme de oi, în timp ce localnicii îşi lucrează micile parcele agricole.

Deşi Madeira este o destinaţie ideală mai ales pentru iubitorii drumeţiilor montane şi ai frumuseţilor naturii, întotdeauna fermecaţi de peisajele unice ale insulei, puteţi opta aici şi pentru odihna şi relaxarea pe plajă. Madeira are numai câteva plaje, care, însă vă vor fascina prin liniştea şi înfăţişarea lor naturală, aproape neinfluenţată de om. Pe Porto Santo sunt plaje cu o lungime totală de mai mulţi kilometri, pe care vă puteţi relaxa în linişte după drumeţiile obositoare pe insulă.

Cele mai noi recenzii Madeira

Toate părerile Madeira

web:need_help

0312 293 500