Insulele Canare Insulele Canare

Denumirea oficială: Islas Canarias, Regatul Spaniei (Reino de Espaňa)
Capitala: Las Palmas
Forma de organizare statală: Monarhie constituţională (Spania)
Religia: Locuitorii insulelor sunt în majoritate de religie catolică; la fel ca şi în Spania, nu există însă o religie cu caracter de stat, aşa că sunt acceptate toate credinţele.
Limba oficială: Limba spaniolă cu o serie de elemente sud-americane
Fus orar: -2 oră

Canarele sunt un grup de insule de origine vulcanică, aflate la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri de coastele marocane. Din anul 1495 aparţin de Regatul Spaniei. Numele insulelor provine probabil din cuvântul latin „canis”, însemnând „câine”. Legenda spune că şapte dintre cele mai importante insule ale Canarelor– Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura – precum şi şase insuliţe mici erau în trecut păzite de câini uriaşi. Statutul de capitală este deţinut alternativ de oraşele Santa Cruz de Tenerife şi Las Palmas de Gran Canaria.

Datorită aşezării acestora în zona de climă subtropicală, temperaturile pe insule sunt plăcute, variind între 20o a 30o C. Plajele locale cu nisip – Playa Blanca, Playa del Educto, Playa Baca sau Costa Calma sunt, de aceea, destinaţii turistice foarte populare în tot timpul anului.

Cele mai noi recenzii Insulele Canare

Toate părerile Insulele Canare

web:need_help

0312 293 500