Grecia Grecia

 • Modalităţi de călătorie şi de transport

  Aproape toate agenţiile de turism oferă excursii în Grecia. Pentru intrarea pe teritoriul grec aveţi nevoie de paşaport de călătorie valabil. În cazul unui sejur mai lung de trei luni, cetăţenii statelor UE trebuie să facă cerere pentru acordarea unui permis de rezidenţă la birourile locale pentru străini ale poliţiei. Taxa pentru permisul de rezidenţă este de în jur de 1 Euro.

  Excursiile în Grecia

  În preţul excursiilor în Grecia sunt de obicei incluse cheltuielile de cazare în hotelul ales, preţul biletului de avion, transferul de la aeroport la hotel şi înapoi, masa conform opţiunilor dvs., serviciile reprezentantului agenţiei de turism în Grecia, precum şi asigurarea în caz de insolvabilitate sau faliment al agenţiei de turism. În plus, trebuie să aveţi în vedere şi taxele obligatorii de aeroport şi de securitate. Preţurile sejururilor pot varia în funcţie de localitate şi de categoria hotelului, precum şi în funcţie de numărul de zile pe care doriţi să le petreceţi în Grecia.

  Prin Grecia fără a apela la agenţiile de turism

  Călătoria până în Grecia şi pe teritoriul acesteia nu prezintă multe riscuri petru turişti. Prin Grecia vă puteţi deplasa, de exemplu, cu liniile aeriene interne, cu autobuzul, pe calea ferată sau cu taxiul.

  Transportul aerian intern este asigurat de compania de stat "Olympic Airways", ale cărei aeronave aterizează în toate localităţile din ţară care dispun de aeroport. Concurentul acesteia este compania particulară "Aegean Airlines". Astfel, cu avionul puteţi ajunge în majoritatea oraşelor mari din Grecia, precum şi pe cele mai multe dintre insulele frecventate de turişti.

  Pe teritoriul grec se poate circula şi cu trenul sau cu autobuzul. Există două trasee feroviare principale - din Atena către nord, până la Salonic, şi către sud, către Pelopones. Trenurile Intercity sunt destul de rapide, dar sunt rezervate numai pasagerilor, pe când trenurile care se deplasează pe aceleaşi trasee, dar cu viteze mai mici, sunt mai avantajoase deoarece transportă şi automobile. Calea ferată cu cremalieră din zona montană dintre Diakotto şi Kalavryta este foarte apreciată de turişti. Autobuzele sunt în Grecia confortabile şi reprezintă o modalitate de transport avantajoasă şi de încredere. Cele care circulă între localităţi sunt de culoare verde, iar autobuzele din oraşe - albastre.

  Dacă aveţi de gând să călătoriţi prin Grecia cu taxiul, ar trebui să ştiţi că preţurile sunt stabilite stat, aşa că în majoritatea cazurilor puteţi cunoaşte dinainte ce sumă veţi plăti. La preţul călătoriei se adaugă taxele suplimentare pentru bagaje de peste 10 kg, pentru intrarea în port, în gări sau autogări, pe aeroport, ca şi pentru chemarea taxiului prin radio. Pe timpul nopţii preţurile călătoriilor se dublează.

  Prin Grecia cu automobilul

  Pentru a conduce automobilul pe teritoriul grec aveţi nevoie de permisul de conducere vlabil, de dovada verificării tehnice a automobilului şi de cartea verde. Se tolerează un procent de alcool în sânge de 0,2 ? în cazul şoferilor profesionişti şi începători şi de 0,5 ? în cazul celorlalţi conducători auto. Dacă depăşiţi acest nivel sau încălcaţi orice alte reguli de circulaţie, riscaţi să plătiţi amenzi destul de mari.
  Fiţi foarte prudenţi în timpul sezonului turistic de vârf, când şoselele sunt mult mai aglomerate, iar printre automobile fac slalom motocicletele şi scuterele.
  În Grecia se plătesc taxe de autostradă, independent pentru fiecare porţiune a acestora. La ora actuală acestea sunt de 2-3 Euro pentru un automobil pe un segment de autostradă.

web:need_help

0312 293 500