Grecia Grecia

 • Sănătate

  În Grecia pacientul plăteşte un procent de 25% din preţul medicamentelor. Înainte de plecarea în vacanţă se recomandă încheierea unei asigurări medicale de bună calitate; foarte practică este şi asigurarea bagajelor.
  Cele mai importante numere de telefon la care puteţi apela în caz de urgenţă şi probleme de sănătate pe teritoriul Greciei: urgenţe (112), primul ajutor (166), urgenţe medicale (1016), centrul de urgenţe în caz de intoxicaţii (2107793777), poliţia (100) şi pompierii(199).

  Riscuri pentru sănătatea dvs.

  În Grecia nu există nici un fel de pericole şi riscuri grave, însă este necesar ca turiştii să respecte anumite reguli pentru a-şi proteja sănătatea şi a petrece o vacanţă fără griji. Cele mai frecvente probleme sunt cauzate de expunerea prea îndelungată la soare, ceea ce, mai ales vara, poate cauza insolaţii şi arsuri. Evitaţi, deci, să petreceţi un timp îndelungat la soare şi protejaţi-vă pielea cu creme cu ecran solar, optând pentru un indice de protecţie ridicat. Acoperiţi-vă capul cu pălării sau eşarfe şi nu uitaţi să consumaţi în permanenţă o cantitate suficientă de lichide, mai ales apă.

  Un alt pericol pentru turişti îl reprezintă pietrele ascuţite din mare şi diferitele animale marine, mai ales aricii de mare. Se recomandă, deci, să purtaţi încălţăminte specială în caz că nu ştiţi ce se află pe fundul apelor în care înotaţi. În locurile izolate din afara marilor plaje, în mare trăiesc şi meduze, pisici de mare şi murene viu colorate. Evitaţi pe cât posibil contactul cu aceste animale.
  Pe întreg teritoriul Greciei trăiesc vipere, scorpioni şi centipede, ale căror muşcături vă pot cauza complicaţii foarte neplăcute. Fiţi, deci, foarte atenţi atunci când vă aflaţi în zonele din afara centrelor turistice importante!

web:need_help

0312 293 500