Grecia - Riviera olimpică Grecia

  • Informaţii

    Una dintre cele mai importante regiuni de agrement din Grecia continentală, Riviera Olimpică, se află chiar la poalele maiestuosului munte Olimp. Aşezarea de-a dreptul minunată, marea extrem de curată din preajma plajelor de o mare frumuseţe, împreună cu peisajele fermecătoare din împrejurimi, fac ca popularitatea Riverei să fie în continuă creştere. Aici aveţi posibilitatea atât de a petrece timpul pe plajă, bronzându-vă şi făcând baie în mare, cât şi de a vă dedica excursiilor pe jos pe muntele Olimp şi activităţilor sportive. Dintre staţiunile de vacanţă ale Rivierei amintim Nei Pori, aflat în apropierea uneia dintre cele mai frumoase plaje, şi Leptokaria, cea mai renumită dintre ele, care este şi un punct de plecare ideal pentru excursii pe Olimp.

Cele mai noi recenzii Grecia - Riviera olimpică

Total: Hotel minunat cu servicii şi personal excelente. Plajă frumoasă de pietricele, apă transparentă ca de cristal chiar în faţa hotelului.

Scurtă introducere
Hotel minunat cu servicii şi personal excelente. Plajă frumoasă de pietricele, apă transparentă ca de cristal chiar în faţa hotelului. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Am stat într-o căsuţă din afara clădirii principale, într-o cameră din care se vedeau frumos munţii şi turmele de oi care treceau prin poiana din spatele complexului nostru. Ni s-au făcut tot timpul paturile, curăţenie …camera era spaţioasă şi cu un balcon mare, n-avem de ce ne plânge :) o mică problemă a fost totuşi – cei care au stat în camere de lângă încăperile comune au zis că i-a deranjat zgomotul.

Masă
Excelentă!!! Un bucătar de nota zece – mâncare mai bună am mâncat numai acasă la mama :) De fapt, mâncarea a şi fost partea cea mai bună a sejurului nostru, dar asta pentru că vremea n-a prea ţinut cu noi :)

Serviciile hotelului
Un personal foarte simpatic, mai ales domnul care se ocupa de partea centrală a restaurantului. Cei de la recepţie erau mereu cu zâmbetul pe buze şi dornici să vă ajute imediat. Internet, o sală mică de fitness, piscină, o încăpere comună, saună, teren de fotbal şi de tenis, aveţi unde să vă distraţi….

Plajă
Plajă minunată acoperită cu pietricele frumoase, pe care puteţi merge şi cu picioarele goale, deşi poate pentru unii e mai comod să poarte încălţăminte; mai departe e însă numai nisip şi, dacă mergeţi puţin către dreapta (după camping), o să găsiţi şi plaje numai de nisip. La sfârşitul lui septembrie, când am fost noi, pe plajă erau doar vreo zece oameni, dar am avut în schimb ocazia de a întâlni câteva „personalităţi tipice” (căţei fără stăpân) pe care n-o să-i uit niciodată; să nu vă fie frică de ei, câinii ăştia sunt foarte prietenoşi şi de obicei nu-i interesează oamenii; în apropiere de hotel nici n-o să-i vedeţi prea des – trec uneori pe-acolo, dar nu se opresc.

Impresie generală
Vrem să transmitem mulţumiri delegatei Maja, foarte simpatică, precum şi personalului hotelului, pentru că ne-au ajutat să petrecem o vacanţă extrem de plăcută. Data viitoare o să ne comandăm şi mai mult …soare :) Mulţumim.

Eva Grulichová, 06.12.2008, Data sejurului: 21.9. - 28.9.2008
Regiunea: Grecia Grecia, Riviera olimpică, Hotel: Poseidon Palace

web:was_this_review_useful Da (6) Nu (1)

Total: 8 Sejurul a fost bine organizat, delegatul ne-a stat tot timpul la dispoziţie şi ne-a dat sfaturi foarte bune. Cazare plăcută, mare foarte...

  • 9,6 Cazare
  • 6,3 Împrejurimi
  • 10 Preţ de la

Scurtă introducere
Sejurul a fost bine organizat, delegatul ne-a stat tot timpul la dispoziţie şi ne-a dat sfaturi foarte bune. Cazare plăcută, mare foarte curată, frumoasă şi caldă. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cazarea a fost foarte bună. Fiecare cameră avea baie proprie, bucătărie şi balcon.

Masă
Chiar dacă nu vă comandaţi masa dinainte, la Leptokaria puteţi mânca foarte bine la preţuri nu prea mari. Peste tot sunt taverne cu personal ceh şi meniu în limba cehă.

Plajă
Pe plajă e nisip, marea e curată. Sunt şi duşuri pe plajă, şi toaletă, dar nu sunt deloc întreţinute, deci ca şi cum n-ar fi…Ne-a mai deranjat şi faptul că pensiunea era la distanţă mare de plajă.

Impresie generală
Vacanţa a fost în general reuşită, într-un mediu plăcut. Drumul cu autobuzul până acolo a trecut foarte repede şi a fost bine organizat. Datorită aşezării avantajoase a orăşelului, aveţi posibilitatea de a face excursii în zonă; vă recomandăm să vizitaţi Salonicul şi mănăstirea Meteora. Pensiunea Anděla e foarte aproape de centrul orăşelului, pe lângă ea fiind multe taverne şi magazine. Discoteca e la doi paşi. Ne-au lipsit doar sporturile de plajă. Recomand acest sejur.

Kristýna Škrabalová, 29.09.2008, Data sejurului: 10.9. - 21.9.2008
Regiunea: Grecia Grecia, Riviera olimpică, Hotel: penzion Anděla

web:was_this_review_useful Da (4) Nu (0)

Total: O vacanţă excelentă pentru cuplurile tinere care au nevoie de intimitate, pentru familiile cu copii mici şi pentru turiştii mai în vârstă.

Scurtă introducere
O vacanţă excelentă pentru cuplurile tinere care au nevoie de intimitate, pentru familiile cu copii mici şi pentru turiştii mai în vârstă. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Hotel de familie cu dotări modeste, pe care le compensează însă comportamentul foarte plăcut al personalului; camerele arată bine, baia e mică, duşul nu are pereţi, aşa încât în baie e mereu „inundaţie”, dar femeia de serviciu şterge pe jos în fiecare zi. Hotelul serveşte numai pentru dormit şi pentru luat masa, dar nouă ne-a fost de ajuns şi nu ne aşteptam la cine ştie ce complex hotelier de patru stele :-)

Masă
Adevărul e ne-au dat tot timpul de mâncare în cantităţi mari. La masa de dimineaţă erau la alegere cafea, ceai, lapte, suc de fructe. Pâinea obişnuită şi salam, brânză, cârnăciori. Apoi mai multe feluri de gem, fulgi de porumb, ouă fierte. Noi nu ne-am comandat masa de prânz la hotel. În ceea ce priveşte cina, în descrierea sejurului se spune că e la alegere din meniu, dar am aflat la faţa locului că e de fapt meniu fix. De obicei se servea salată, o supă şi un fel principal care consta din carne gătită în diverse feluri, cu garnitură de cartofi prăjiţi sau fierţi. Am fost surprinşi că ne-au dat tot felul de mâncăruri ceheşti pregătite „în stil grecesc”, iar noi ne aşteptam mai ales la specialităţi tradiţionale greceşti. Am fost dezamăgiţi, pentru că doream mai ales mâncare locală, păcat.

Serviciile hotelului
Serviciile hotelului sunt de bună calitate, personalul de la restaurant e zâmbitor, vă întreabă mereu dacă nu aveţi nevoie de ceva, chelnerii sunt simpatici şi comunicativi şi, dacă vorbiţi engleza, pot să vă recomande şi unde să mergeţi în excursie sau unele servicii de calitate din oraş. Femeia de serviciu venea în fiecare zi să ducă gunoiul din cameră, ştergea pe jos şi o dată la două zile schimba prosoapele.

Plajă
Plaja lungă şi destul de largă mi-a plăcut foarte mult; e foarte aproape de hotel, ajungeam într-un minut. Pe plajă e nisip, puteţi să închiriaţi şezlonguri (umbrelele de soare le împrumutam gratis de la hotel). Apa se adânceşte treptat, e foarte caldă şi plăcută, erau şi valuri frumoase.

Impresie generală
O vacanţă frumoasă la un preţ foarte rezonabil. Recomandăm celor care n-au probleme cu cazarea în hoteluri mai modeste. Avantaje: foarte aproape de plajă, loc suficient pe plajă, taverne şi baruri în împrejurimile hotelului, peisajul frumos al munţilor Olimp şi al castelului din apropiere, accesul la monumentele istorice din zonă, aflate la o distanţă rezonabilă, fortăreaţa Platamonas. Meteora ş.a. Vă recomandăm să apelaţi şi la serviciile firmei locale care închiriază motociclete, biciclete şi quaduri şi să faceţi plimbări în zonă. Dezavantaje: lipsesc discotecile, concertele de muzică live etc., deci nu e o destinaţie pentru cei care vor să se distreze seara. Nouă ne-a plăcut foarte mult vacanţa, chiar dacă am avut probleme cu variaţiile de temperatură: uneori marea era mai caldă decât aerul (în jur de 24°C) şi bătea şi un vânt destul de puternic. Vă recomandăm ca în partea continentală a Greciei să mergeţi mai bine în timpul sezonului turistic.

Kateřina Resová, 29.09.2008, Data sejurului: 14.9. - 21.9.2008
Regiunea: Grecia Grecia, Riviera olimpică, Hotel: Adonis

web:was_this_review_useful Da (6) Nu (0)

3 fotografie

Toate părerile Grecia - Riviera olimpică

web:need_help

0312 293 500