Grecia - Lefkada Grecia

  • Informaţii

    Se spune că în Lefkada găsiţi toată Grecia pe o singură insuliţă. Trăsătura cea mai specifică a acestei insule de poveste, aflată în apele Mării Ionice, sunt pantele albe ale dealurilor de calcar, precum şi plajele strălucitoare cu nisip de calcar, al căror alb luminează şi albastrul mării, dându-i o nuanţă unică de azuriu. Cele mai căutate zone sunt cele din apropierea oraşului Agios Nikitas, unde valurile au o culoare albastră-verde iar băile în mare sunt o experienţă de neuitat. Vacanţa în Lefkada va fi şi mai plăcută dacă vizitaţi şi satul montan Eglouvi, unde se desfăşoară serbări tradiţionale.

Cele mai noi recenzii Grecia - Lefkada

Total: Merită să mergeţi acolo, chiar dacă nu e o cazare de lux. Amatorii de băi în mare, ca şi cei cărora le place mâncarea bună şi „vânătorii”...

Scurtă introducere
Merită să mergeţi acolo, chiar dacă nu e o cazare de lux. Amatorii de băi în mare, ca şi cei cărora le place mâncarea bună şi „vânătorii” de culoare locală vor cu totul fi satisfăcuţi. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Simplă şi modestă, dar suficientă. Aer condiţionat nu e, aşa încât n-o să prea puteţi dormi din cauza căldurii, dar, pe de altă parte, hotelul e într-o zonă foarte liniştită de la marginea satului, unde nu se aude gălăgia de la baruri şi taverne.

Masă
Sejur fără masă la hotel. La tavernele din zonă mâncarea e foarte bună, mai ales diverse feluri din peşte şi fructe de mare, şi puteţi lua masa de trei ori pe zi la preţuri acceptabile. Toate mâncărurile sunt proaspete şi preparate cu ingrediente excelente, personalul e amabil şi zâmbitor. Dacă mergeţi la un restaurant de mai multe ori, vă întâmpină ca pe nişte vechi cunoscuţi şi uneori vă oferă chiar un platou cu pepene sau o bere gratis din partea casei.

Serviciile hotelului
Hotelul e de fapt o vilă – proprietarii sunt foarte plăcuţi, nu fac zgomot, nici nu vă daţi seama că sunt acolo. Nu daţi de mâncare pisicilor!

Plajă
Plajele cu pietricele din jos de vilă sunt foarte frumoase, atunci când vă uitaţi în direcţia mării, dar în partea opusă sunt mărginite de un zid de beton şi de o şosea destul de aglomerată la sfârşit de săptămână şi vara plină de praf. De la hotel puteţi ajunge uşor pe jos, prin port, unde e foarte plăcut şi vă puteţi opri la un frapé, suc de piersici sau iaurt cu fructe proaspete, miere şi nuci. Şi dacă nu faceţi o excursie cu barca din portul local la plajele mai îndepărtate de pe coasta de vest (Porto Katsiki şi Egremni) sau la Agiofili, o plajă mai apropiată, ca şi cum n-aţi fi fost pe insula Lefkada. Baia în valurile de azur ale mării e o experienţă minunată .

Impresie generală
La un preţ acceptabil am petrecut o vacanţă frumoasă şi relaxantă într-un loc excelent pentru turiştii fără pretenţii şi iubitori de sport, ca şi pentru amatorii de mâncăruri mediteraneene. Mai puţin potrivit pentru familiile cu copii mici.

Olga Kotlánová, 22.08.2008, Data sejurului: 14.8. - 21.8.2008
Regiunea: Grecia Grecia, Lefkada, Hotel: Rania

web:was_this_review_useful Da (4) Nu (0)

2 fotografie

Total: Hotelul se află într-o zonă ideală, departe de zgomot şi aglomeraţie, şi are o vedere minunată la mare.

Scurtă introducere
Hotelul se află într-o zonă ideală, departe de zgomot şi aglomeraţie, şi are o vedere minunată la mare. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Camerele sunt bune, cu televizor şi frigider. Curăţenie. Am avut probleme numai cu cada, care era înfundată, dar ne-au reparat-o imediat după ce am anunţat la recepţie, aşa că am fost mulţumit.

Masă
Mâncarea n-a fost cine ştie ce, în fiecare seară aveam la alegere două feluri care se repetau destul de des. Având în vedere cât de variată e bucătăria grecească, ar fi putut să ne ofere un meniu mai interesant…mâncarea a fost punctul cel mai slab al sejurului.

Serviciile hotelului
N-a fost nevoie să apelăm la ele.

Plajă
Plajele de la Vasiliki nu sunt prea grozave, dar oricum atracţia principală la Lefkada sunt plajele de pe coasta de vest. Vă recomand să închiriaţi un mijloc de transport şi să vă plimbaţi peste tot, merită efortul… şi satele din zona interioară îşi au farmecul lor… Mi-ar plăcea să revin la Lefkada, e destinaţia mea preferată…Vă recomand mai ales plaja Egremi care e chiar cea mai frumoasă!

Impresie generală
Dacă aş putea, m-aş întoarce imediat la Lefkada! Oamenii sunt prietenoşi, atmosfera plăcută! O recomand tuturor.

Renata Štefaniaková, 25.01.2008, Data sejurului: 9.8. - 19.8.2006
Regiunea: Grecia Grecia, Lefkada, Hotel: Apollo

web:was_this_review_useful Da (4) Nu (0)

9 fotografie

Total: 8,2 Un loc liniştit şi cu stil, pentru cei care nu sunt amatori de distracţii la discotecă şi în localurile zgomotoase de noapte. Un hotel...

  • 8,6 Cazare
  • 9,6 Masa
  • 6,7 Împrejurimi
  • 8 Preţ de la

Scurtă introducere
Un loc liniştit şi cu stil, pentru cei care nu sunt amatori de distracţii la discotecă şi în localurile zgomotoase de noapte. Un hotel nou şi plăcut, construit în terase, cu o piscină mare. Dimineaţa vă trezesc din somn razele soarelui. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Camere cu mobilă practică şi simplă, cu o terasă plăcută unde se putea sta jos.

Masă
Micul dejun se serveşte la ultimul etaj, pe terasa de deasupra piscinei, de unde se vede satul pitoresc de la poalele hotelului. Micul dejun e sub formă de bufet, cu multe de mâncăruri şi băuturi la alegere, toate foarte proaspete şi gustoase.

Serviciile hotelului
Noi am folosit parcarea din spatele hotelului. La piscină e şi un bar.

Plajă
E posibil să vă mulţumească şi plaja oraşului, la care se ajunge de la hotel în câteva minute, dar cel mai bine e să urcaţi pe cărarea de lângă hotel până pe dealul din imediata lui apropiere, şi de-acolo să coborâţi pe plaja de nisip Milos (vezi fotografia ataşată), care e foarte frumoasă . Drumul durează între zece şi douăzeci şi cinci de minute, în funcţie de condiţia fizică a fiecăruia, şi priveliştea e minunată. Puteţi să închiriaţi o motocicletă sau o maşină şi să mergeţi şi la excelentele plaje de pe coasta de vest a Lefkadei.

Impresie generală
Super! Aş mai merge tot acolo. Am fost la sfârşitul sezonului turistic (la sfârşitul lui septembrie şi începutul lui octombrie) şi am avut vreme frumoasă (ziua 37°C la soare şi marea 25°C). În zonă sunt şi destule taverne în care puteţi degusta specialităţile locale.

Petr Macháček, 08.10.2007, Data sejurului: 5.10. - 25.9.2007
Regiunea: Grecia Grecia, Lefkada, Hotel: Odyssey

web:was_this_review_useful Da (6) Nu (0)

1 fotografie

Toate părerile Grecia - Lefkada

web:need_help

0312 293 500