Grecia Grecia

  • Flora

    Grecia este o ţară cu o vegetaţie relativ bogată, cca jumătate din teritoriul ei fiind acoperit de păduri cu o structură foarte variată - cresc aici atât coniferele montane, cât şi plantele specifice regiunilor de coastă.

    Copacii cel mai des întâlniţi în Grecia, mai ales pe insula Creta, sunt măslinii şi chiparoşii. În trecut, pe teritoriul grec creşteau şi cedri, platani şi arbori de eucalipt, care au fost însă tăiaţi şi folosiţi la construcţia navelor de către italieni. În ziua de zi au mai rămas numai câteva exemplare care amintesc de pădurile de altădată. Dacă doriţi să le vedeţi, căutaţi-le mai ales în prăpastiile izolate şi greu accesibile, de-a lungul ţărmului sau în munţi.
    În Grecia mai cresc şi castani comestibili, stejari de carmaz şi pini de Alep, diferite specii de arbuşti şi tufişuri mediteraneene, dintre care Erica arborea, mirtul sau "laptele lupului" (Euphorbia cyparissias). În munţi cresc plante medicinale şi aromatice, printre care oregano, cimbrul, levănţica, maghiranul, rozmarinul ş.a. Pe insula Corfu puteţi admira frumuseţea a aproape patruzeci de specii de orhidee.

    Dintre plantele agricole, în Grecia se cultivă viţa-de-vie, citricele, măslinii, rodiile şi diferite cereale. Legumele cresc aici atât pe câmp, cât şi în solarii acoperite cu folii de plastic. Merită menţionaţi şi bananii, cu fructe oarecum diferite de cele pe care le ştim din magazine - sunt mai dulci şi mai mici. În grădini puteţi vedea şi migdali şi nuci.

web:need_help

0312 293 500