Grecia - Chalkidiki Grecia

  • Informaţii

    Peninsula Chalkidiki - al cărei capăt este împărţit în trei "vârfuri": trei peninsule înguste numite Kassandra, Sithonia şi Athos (sau Muntele Sfânt, unde se află statul monastic al Athosului) - se aseamănă cu tridentul lui Poseidon, zeul grec al mărilor şi oceanelor, înconjurat de valurile Mării Egee. Printre cele mai mari atracţii ale peninsulei se numără orăşelele pitoreşti, celebre prin farmecul lor aparte, valurile cristaline ale mării şi staţiunile litorale pline de viaţă, precum şi peisajul natural în culori strălucitoare. Extremitatea sudică a peninsulei o constituie Kassandra, regiunea cea mai atrăgătoare din punct de vedere turistic şi cea mai vizitată, care dispune de un număr mare de staţiuni de vacanţă cu o atmosfără plăcută şi liniştită. Ţărmul estic al Peninsulei Kassandra are o vedere minunată către un alt "vârf al tridentului" - peninsula Sithonia. Relieful deluros al Sithoniei oferă posibilitatea unor excursii interesante în natură, care este în multe locuri absolut neatinsă de influenţa omului. Staţiunile litorale sunt aici mai liniştite şi la distanţe mai mari una de alta. Cea de-a treia peninsulă şi cea mai nordică, Athos, este un loc aparte, teritoriul lui fiind ocupat de statul monastic autonom Agios Oros (Sfântul Munte). Muntele Athos era în trecut considerat un loc sfânt, unde pustnicii îşi duceau viaţa în rugăciune şi meditaţie. În ziua de azi se află aici douăzeci de mănăstiri în care trăiesc în jur de două mii de călugări. Athosul este binecunoscut şi prin faptul că femeilor este interzisă intrarea pe teritoriul lui. Dintre staţiunile de vacanţă din Chalkidiki, în care vă puteţi bucura de faimoasa ospitalitate grecească, cele mai cunoscute sunt Possidi şi Paliouri din peninsula Kassandra, precum şi Kalithea, Pefkochori şi Polichrono din Sithonia.

Cele mai noi recenzii Grecia - Chalkidiki

Total: 8,5 Stavros e un orăşel cu tot ce trebuie pentru o vacanţă relaxantă. Are o atmosferă plăcută şi liniştită; puteţi chiar să faceţi mai multe...

  • 9,1 Cazare
  • 7,8 Masa
  • 8,2 Împrejurimi
  • 10 Preţ de la

Scurtă introducere
Stavros e un orăşel cu tot ce trebuie pentru o vacanţă relaxantă. Are o atmosferă plăcută şi liniştită; puteţi chiar să faceţi mai multe plimbări prin oraş, n-o să regretaţi. Hotelul e foarte frumos, totul a funcţionat aşa cum trebuie şi la hotel era şi o delegată vorbitoare de limba cehă, care s-a ocupat de tot ce-a fost nevoie. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cazarea corespunde preţului sejurului. Am stat într-o cameră mai mică decât cele din fotografiile de pe site-ul hotelului, dar asta nu ne-a deranjat. În cameră erau două paturi, două dulapuri, o măsuţă cu scaune şi frigiderul…noi am cerut (şi am obţinut) şi o cană electrică.

Masă
Mâncarea a fost foarte multă, nu prea variată, dar în general pentru toate gusturile. Doar legumele nu erau întotdeauna tocmai proaspete.

Serviciile hotelului
Se făcea curat în fiecare zi. Lenjeria de pat ne-a fost schimbată de vreo două-trei ori pe parcursul sejurului, iar prosoapele de câte ori era necesar.

Plajă
Plaja arată foarte bine şi, deşi prin unele locuri erau aruncate mucuri de ţigări şi pahare de plastic, marea era atât de frumoasă, că uitam de toate. Apă transparentă, caldă şi aproape fără valuri.

Impresie generală
Dacă n-ar fi fost cam frig şi, mai ales, dacă n-ar fi bătut un vânt rece, aş fi petrecut poate una dintre cele mai plăcute vacanţe din viaţa mea. Dacă mergeţi la Stavros, mergeţi la taverna de pe dealul de lângă oraş – dacă nu mă înşel, se numeşte „La cruce”. De-acolo o să vedeţi tot golful şi nişte case foarte frumoase.

Jana Langhamrová, 22.09.2008, Data sejurului: 14.9. - 21.9.2008
Regiunea: Grecia Grecia, Chalkidiki, Hotel: Electra

web:was_this_review_useful Da (2) Nu (0)

Total: Vacanţă foarte reuşită, am fost surprins că la restaurante aveau meniuri în cehă şi personalul vorbea limba cehă; pe scurt, a fost perfect!

Scurtă introducere
Vacanţă foarte reuşită, am fost surprins că la restaurante aveau meniuri în cehă şi personalul vorbea limba cehă; pe scurt, a fost perfect! Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cazare conform preţului, doar camera ar fi putut să fie un pic mai mare.

Masă
Mâncărurile şi produsele alimentare nu sunt exagerat de scumpe, aşa că n-aveţi nevoie neapărat de demipensiune.

Plajă
Plajele sunt curate, marea la fel. Pe plajă e un stand cu gustări şi băuturi, de unde se închiriază şi umbrele de soare şi şezlonguri. Se pot închiria şi hidrobiciclete.

Impresie generală
Într-un cuvânt, o vacanţă minunată în frumoasa Grecie.

Karel Bidlo, 16.08.2008, Data sejurului: 3.8. - 10.8.2008
Regiunea: Grecia Grecia, Chalkidiki, Hotel: Studia a apartmány Trula

web:was_this_review_useful Da (4) Nu (1)

2 fotografie

Toate părerile Grecia - Chalkidiki

web:need_help

0312 293 500