Grecia - Atena Grecia

  • Informaţii

    După un zbor de câteva ore veţi ajunge în oraşul Atena, capitala Greciei - ţara legendelor şi a miturilor antice - considerată a fi "leagănul" civilizaţiei Occidentului. În ziua de azi Atena este o metropolă aglomerată, care însă nu şi-a uitat istoria bogată şi gloria trecutului. Pe străvechile temelii ale Atenei antice înfloreşte astăzi un prezent alert şi zgomotos, deasupra căruia se ridică siluetele aristocratice ale unor monumente istorice binecunoscute în întreaga lume, pe care le puteţi întâlni la tot pasul în oraş şi în împrejurumi.

    Peisajul Atenei este dominat de Acropole, unde se afla în trecut centrul oraşului, precum şi una dintre cele şapte minuni ale lumii antice - statuia zeiţei Pallas Atena - care în prezent nu mai există. Deşi slava Acropolelor a apus demult, acele vestigii care au supravieţuit sunt tot atâtea mărturii ale gloriei Greciei antice. Elementul central al întregului complex de monumente este Parthenonul, templul zeiţei Atena, în vecinătatea căruia se află cea mai complicată construcţie a Acropolelor - Erechteionul, un templu a cărui arhitectură fascinează şi în ziua de azi prin complexitatea ei, mărturie a talentului constructorilor antici. De pe Acropole se pot vedea şi alte monumente istorice cunoscute, cum ar fi Stora - centrul comercial şi social al Atenei antice, oraşul filozofilor, Amfiteatrul lui Dyonissos, Odeonul lui Herod Atticus, în care au loc şi în ziua de azi concerte şi spectacole de teatru, la fel ca în urmă cu peste două milenii, Templul lui Zeus Olimpianul, susţinut la origine de o sută de coloane corintice, din care s-au mai păstrat paisprezece. În Pnyx - un spaţiu în formă de semicerc, se adunau în antichitate grecii, unori şi pentru a-i asculta pe retorii celebrii ai vremii.

    Deşi Acropolele sunt dominanta peisajului atenian, în oraş puteţi vedea o multitudine de alte vestigii străvechi amintind de epoci intrate de mult în cărţile de istorie. De aceea, turiştii au la dispoziţie în Atena o mare varietate de tururi ale oraşului, dintre care unul cu specific local. Este vorba de aşa-zisele excursii "Hop in sightseeing", atractive mai ales pentru vizitatorii care doresc să îşi organizeze singuri plimbările prin oraş. Aurobuzele "Hop in sightseeing" circulă pe trasee fixe, cu opriri frecvente la fiecare monument istoric şi permit turiştilor să urce sau să coboare când doresc.

Cele mai noi recenzii Grecia - Atena

Toate părerile Grecia - Atena

web:need_help

0312 293 500