Grecia Grecia

 • Caracteristicile reţelei electrice

  220 V

 • Alte atenţionări

  Dormitul în cort în afara campingurilor organizate este în Grecia strict interzis. De asemenea, nu se recomandă călătoriile în zonele militate aflate de-a lungul graniţelor statului. Deoarece în ultima vreme s-au înmulţit furturile de documente, iar criminalitatea în general a crescut , este necesar să aveţi mare grijă de obiectele personale. Fiţi foarte prudenţi şi dacă vă hotărâţi să călătoriţi pe teritoriul grec cu automobilul personal.

  Deţinerea oricărei cantităţi de droguri se pedepseşte foarte aspru, cu mulţi ani de închisoare. Dacă în bagajul dumneavoastră de mână sunt găsite pe aeroport cuţite sau gaz lacrimogen, veţi fi acuzaţi de deţinere ilegală de arme. Scufundările cu tub de oxigen sunt permise numai în anumite zone şi numai pe baza unei autorizaţii speciale.

  Vizitarea statului monastic de la Muntele Athos (Agios Oros) este permisă numai bărbaţilor în vârstă de peste 18 ani. În plus, aceştia trebuie să solicite autorizaţia necesară de la Direcţia pentru lăcaşuri de cult a Ministerului grec de Externe ( Zalocosta 2, Atena, tel.: 362 68 94) sau Ministerul pentru Grecia de Nord, cu sediul la Thessaloniki (Platia Dioikitiriou, tel.: 031/ 270 092). În cazul Muntelui Athos, numărul permis de vizitatori este limitat, de aceea formalităţile trebuie îndeplinite cu destul timp înaintea datei planificate pentru vizită.

  Pe traseele turistice şi în perimetrul monumentelor arheologice deplasaţi-vă cu prudenţă, acestea fiind de multe ori într-o stare proastă şi putând cauza accidente.

web:need_help

0312 293 500