Grecia Grecia

Denumirea oficială: Republica Grecia
Capitala: Atena
Forma de organizare statală: republică parlamentară cu un parlament unicameral
Religia: 98% din populaţie sunt de religie ortodoxă, restul sunt romano-catolici, evrei şi musulmani
Limba oficială: limba oficială este limba greacă, se poate comunica şi în engleză
Fus orar: GMT + 2 ore (+ 3 ore vara)

DESPRE GRECIAGrecia - un tărâm cu o istorie îndelungată şi bogată, plin de taine ale înţelepciunii şi frumuseţii create de om; o ţară a legendelor şi a miturilor, adevăratul leagăn al civilizaţiei Occidentului. Sinceritatea şi ospitalitatea localnicilor sunt aici la fel de fascinante ca şi diversitatea peisajelor naturale, cu ţărmuri şi plaje minunate mărginite de valurile strălucitoare ale mării, deasupra cărora se înalţă masive muntoase traversate de râuri repezi.
Grecia este situată în sud-estul Europei, în extremitatea sudică a Peninsulei Balcanice. Teritoriul ei include o zonă continentală, câteva insule mari (organizate în şapte unităţi administrativ-teritoriale) şi o mulţime de insuliţe în mările Ionică, Meditarană şi Egee.

Capitala Greciei este Atena, cu o populaţie de 2,5 milioane de locuitori.
Datorită climei calde, plăcute şi, din mai şi până la sfârşitul lui octombrie, foarte stabile, ţara este o destinaţie turistică foarte apreciată. Grecia se remarcă şi prin marea diversitate a plajelor stâncoase, cu nisip sau cu pietricele, unele liniştite, izolate şi aproape părăsite, altele aglomerate şi pline de tot felul de atracţii.

De asemenea, în Grecia veţi găsi o multitudine de staţiuni turistice şi hoteluri, condiţii excelente pentru practicarea diferitelor sporturi, precum şi tot felul de baruri şi restaurante tradiţionale cu specific local, datorită cărora vacanţa dvs. în această ţară va fi o experienţă de neuitat.

Cele mai noi recenzii Grecia

Total: Hotelul e amplasat într-un loc foarte frumos, chiar pe malul mării. E potrivit mai ales pentru familiile cu copii, dar nu l-aş recomanda...

Scurtă introducere
Hotelul e amplasat într-un loc foarte frumos, chiar pe malul mării. E potrivit mai ales pentru familiile cu copii, dar nu l-aş recomanda persoanelor cu probleme de deplasare – la plajă se coboară pe scări. Vederea la mare e minunată, deoarece hotelul e construit la înălţime, deasupra acesteia. Întregul complex e foarte frumos, bine întreţinut. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Am fost cazaţi la etajul 1, într-o cameră cu vedere directă la mare. De pe balcon se vedeau verdeaţa din jurul hotelului, livezi şi o mică tavernă foarte simpatică, iar de la fereastra de pe peretele opus vedeam marea şi piscina. Era o privelişte fascinantă. Camera şi baia erau curate, nu a fost nici prea cald, aşa că am dormit foarte bine. Singura problemă sunt ţânţarii, deci luaţi-vă un aparat cu insecticid, pe care-l puteţi pune în priză.

Masă
Noi nu am luat masa la hotel, ci în taverna de vis-a-vis sau ne-am cumpărat de mâncare de la magazinul aflat chiar sub fereastra noastră. Masa la restaurant nu e o problemă, preţurile sunt chiar acceptabile, având în vedere localitatea. La barul de la piscină au nişte salate şi cocteiluri delicioase care nouă ne-au plăcut la nebunie.

Serviciile hotelului
Am fost foarte mulţumiţi. Proprietarii hotelului sunt foarte simpatici şi prietenoşi. Se făcea curăţenie în mod regulat şi conştiincios şi pe durata sejurului nostru ne-au fost schimbate de trei ori prosoapele şi lenjeria de pat.

Plajă
Plaja cu nisip curat, la care se cobora pe nişte trepte pe care curgea apa, amintind de o cascadă, se afla chiar sub nivelul hotelului. Între hotel şi plajă sunt platforme acoperite cu iarbă, cu umbrele de soare şi şezlonguri pentru care se plătea o taxă. Intrarea în apă nu e deloc abruptă, e foarte potrivită pentru copii şi nu e nevoie de încălţăminte pentru apă.

Impresie generală
Am fost pentru a doua oară la Zakyntos şi de data asta ne-am simţit chiar excelent. E un loc minunat de frumos, cu o apă curată, nisip auriu şi servicii de bună calitate. Dar dacă vă place distracţia şi doriţi să petreceţi noaptea în oraş, e mai bine să mergeţi în altă parte. Nouă însă ne-a plăcut foarte mult aici şi am dori să mai venim şi anul viitor, împreună cu nepoţii. Singura problemă e faptul că motocicletele sau automobilele se închiriază numai prin intermediar, aşa că nu puteţi să le vedeţi înainte de a le închiria.

Sylva Roubíčková, 23.06.2009, Data sejurului: 9.6. - 19.6.2009
Regiunea: Grecia Grecia, Zakynthos, Hotel: Kozanos

web:was_this_review_useful Da (8) Nu (0)

Total: Înaintea plecării am citit recenziile celor care fuseseră cazaţi acolo şi ştiam foarte bine la ce să ne aşteptăm. În consecinţă, am şi...

Scurtă introducere
Înaintea plecării am citit recenziile celor care fuseseră cazaţi acolo şi ştiam foarte bine la ce să ne aşteptăm. În consecinţă, am şi fost destul de satisfăcuţi, spre deosebire de pensionarii certăreţi şi mereu nemulţumiţi. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Camere destul de spaţioase, cu mobilă absolut nouă. În loc de chei am primit carduri cu cip. Ca de obicei, duşul şi toaleta în aceeaşi încăpere, aşa că atunci când făceam duş stropeam totul în jur. Dulapul din cameră era destul de mare, pe patul de două persoane era o saltea destul de moale şi foarte elastică. La început ne-au dat doar un cearşaf mare pentru învelit, dar le-am cerut să ni-l schimbe cu două mai mici. Frigiderul era încuiat cu lacăt (!) şi se închiria cu 3€ pe zi, dar funcţiona – cu zgomot – în continuu. Am încercat să îl scot din priză şi, pentru că probabil mai încercase şi altcineva înaintea mea, am smuls toată priza din perete…Balcoanele erau frumoase; al nostru avea deschidere spre piscină şi recomand să cereţi o cameră similară, deoarece cei care aveau balconul în partea opusă, începând cam de la unu noaptea erau deranjaţi din somn de cocoşi …

Masă
Foarte simplă, dar suficientă. Micul dejun clasic, sub formă de bufet şi, deşi meniul era acelaşi în fiecare zi, am mâncat cu plăcere. Cina şi ea sub formă de bufet, unele feluri erau mai reuşite, altele mai puţin reuşite, dar am fost în general mulţumiţi. De obicei ne dădeau peşte, carne, garnitură şi multe legume proaspete foarte gustoase. Ne şi miram cât pot să mănânce unii dintre comeseni…

Serviciile hotelului
Hotel particular, în care lucra toată familia proprietarului. Cu toţii erau foarte atenţi şi zâmbitori. În fiecare zi se făcea foarte bine curăţenie în cameră, fără prea mult deranj. Am încercat şi testul nostru tradiţional – o monedă de cincizeci de cenţi lăsată sub pat…după ce s-a făcut curăţenie, am găsit-o pe noptieră. La barul de la piscină am gustat o pizza şi un frappé senzaţionale, foarte bine preparate şi ieftine. În plus, doamna de la bar era foarte simpatică şi amabilă.

Plajă
Plaja era o privelişte tristă: lată de numai doi metri, pe care nu se făcea aproape deloc curăţenie. Noi mergeam la o altă plajă, ceva mai plăcută. Pentru a ajunge la ea trebuie să mergeţi în direcţia Zakynthos-ului cam zece minute pe şosea şi apoi să coborâţi pe lângă biserică şi clopotniţă, până pe malul mării. Plaja e, evident, ideală pentru copii: mergeam o sută de metri prin apă, pe nisip, şi apa ne ajungea numai până la mijloc; abia apoi se adâncea.

Impresie generală
Dacă nu vă aşteptaţi la lux, veţi fi mulţumiţi. Veţi avea ocazia de a petrece o vacanţă liniştită, dar recomand să închiriaţi o maşină sau un alt mijloc de transport cu care să plecaţi în căutarea plajelor. Există şi mijloace de transport în comun gratuite, cu care puteţi merge la plaja din Agios Nikolaos. Plecarea e la orele 10.30 în fiecare zi, întoarcerea la 5 după-amiaza. Deşi transportul e gratuit, trebuia să închiriem o umbrelă de soare şi două şezlonguri pe plaja din A. Nikolaos (aproximativ 8 €) şi la întoarcere să arătăm şoferului factura. Acest serviciu era foarte des utilizat.

Jiří Hanousek, 20.06.2009, Data sejurului: 4.6. - 15.6.2009
Regiunea: Grecia Grecia, Zakynthos, Hotel: Contessa

web:was_this_review_useful Da (3) Nu (0)

1 fotografie

Total: Am fost în vacanţă prin intermediul agenţiei de turism şi am fost foarte mulţumiţi. Hotelul Cactus Beach ne-a plăcut foarte mult, mai...

Scurtă introducere
Am fost în vacanţă prin intermediul agenţiei de turism şi am fost foarte mulţumiţi. Hotelul Cactus Beach ne-a plăcut foarte mult, mai ales pentru că nu e un singur complex enorm, ci constă din mai multe clădiri. Lângă bar şi în alte părţi ale hotelului sunt terase foarte plăcute în aer liber. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Camera noastră era frumoasă, curată şi n-am avut absolut nici un fel de obiecţii. Doar că era aproape de bar, unde în fiecare seară era câte-o petrecere; totuşi, gălăgia dura cel mult până la miezul nopţii, apoi puteam dormi fără probleme :-)

Masă
Mâncarea a fost super:-) Dimineaţa – meniu variat (mai multe feluri de pâine, plăcinte dulci, cârnăciori, ouă, clătite, gemuri şi iaurturi, fructe şi multe altele) La prânz – mai multe feluri de carne, paste făinoase, cartofi prăjiţi, multe salate, fructe, tot felul de dulciuri absolut excelente :-) Seara – la fel ca la prânz şi în plus mai multe feluri de îngheţată.

Serviciile hotelului
Personalul e deosebit de amabil şi simpatic.

Plajă
Plaja e foarte frumoasă şi cel mai mult mi-a plăcut că apa se adânceşte încetul cu încetul, nu brusc, şi că marea e foarte curată. Închirierea unui şezlong şi a unei umbrele de soare costă 6 euro pe zi, dar merită.

Impresie generală
O vacanţă minunată! Recomand tuturor acest hotel care nouă ne-a plăcut foarte mult!

Markéta Hanzelková, 18.06.2009, Data sejurului: 3.6. - 10.6.2009
Regiunea: Grecia Grecia, Creta, Hotel: Cactus Beach

web:was_this_review_useful Da (6) Nu (0)

Total: Hotel nou, foarte arătos, toate camerele au balcon, aer condiţionat gratuit, baie şi toaletă, chicinetă, seif.

Scurtă introducere
Hotel nou, foarte arătos, toate camerele au balcon, aer condiţionat gratuit, baie şi toaletă, chicinetă, seif. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Cazare excelentă, în fiecare zi se făcea curat, camerele sunt noi, frumos mobilate, toate facilităţile în perfectă stare.

Masă
Mâncare foarte gustoasă la cină, trei feluri calde, multe salate, fructe, supă; la micul dejun meniu bogat, acelaşi în fiecare zi, dar, drept vorbind, nici nu e posibil să schimbe zilnic meniul: iaurt grecesc, miere, brânză feta, altă brânză – un fel de eidam, trei feluri de salam, gem, unt, două feluri de pâine, legume.

Serviciile hotelului
Servicii perfecte, personal amabil. Mâncarea era mereu completată când se împuţina, angajaţii înţelegeau limba engleză şi încercau să ne îndeplinească toate dorinţele, mai ales proprietara hotelului, doamna Chrisula.

Plajă
Pe cea mai mare parte a plajei e nisip, pe alocuri şi cu pietricele. La intrarea în apă e o zonă cu pietricele destul de abruptă iar în locurile unde apa ajunge cam până la piept, pe fundul mării sunt nişte bolovani mari, plaţi. Vă recomand să vă cumpăraţi încălţăminte specială pentru apă, care se găseşte acolo peste tot. Cea pentru adulţi costă 5 euro, pentru copii 2,50. Mărimile mici sunt greu de găsit, aşa că e mai bine să vă cumpăraţi de-acasă. În plus, nisipul e foarte fierbinte şi e imposibil de mers pe plajă cu picioarele goale. Două şezlonguri şi o umbrelă de soare pe plajă costă 5 euro.

Impresie generală
Super hotel, personal excelent, am petrecut o vacanţă perfectă. Şi piscina hotelului, lângă care e şi piscina pentru copii, e excelentă. Împreună cu noi au fost în excursie şi multe familii cu copii şi cu toţii au fost foarte mulţumiţi.

Karolína Müllerová, 16.06.2009, Data sejurului: 6.6. - 14.6.2009
Regiunea: Grecia Grecia, Creta, Hotel: Edem Beach

web:was_this_review_useful Da (2) Nu (0)

Total: Creta e o insulă frumoasă şi am vizitat acolo palatele minoice din Knossos şi Faistos, cheile Samaria, insula Granwousa pe care e plaja...

Scurtă introducere
Creta e o insulă frumoasă şi am vizitat acolo palatele minoice din Knossos şi Faistos, cheile Samaria, insula Granwousa pe care e plaja Balos, sediul episcopului de la Spili, oraşul roman Gortys, plaja Matala, unde marea e foarte agitată, oraşele Chania şi Georgiopoli, lacul Kournas, precum şi o mulţime de mici restaurante cu specialităţi locale. La Armeni am participat la o „seară grecească” – dansatori, muzică, vin bun, raki şi mâncăruri tradiţionale. Afişează tot textul recenziei

Cazare
Toate facilităţile hotelului se află în clădirea principală din dreapta (atunci când vă uitaţi la hotel dinspre stradă), iar în stânga, cam la o sută de metri de intrare, sunt clădirile adiacente cu pereţi foarte subţiri de zid sau de mucava, unde se aude tot. E foarte important ce fel de vecini o să aveţi – lângă noi au stat nişte ruşi care se certau tot timpul şi în partea cealaltă nişte polonezi, care cred că făceau dragoste tot timpul. În plus, vis-a-vis de clădirea unde am stat noi mai era şi un padoc cu doi câini care lătrau într-una, începând de pe la patru dimineaţa. Am stat într-o cameră standard, cu toate dotările necesare, inclusiv instalaţie de aer condiţionat; în cameră se făcea foarte bine curăţenie.

Masă
Noi am avut demi-pensiune şi a fost de ajuns. Meniul de la micul dejun şi la cină era destul de bogat şi de variat. La cină beam de obicei vin, mai ales cel roşu a fost foarte bun.

Serviciile hotelului
Hotelul are două piscine, teren de tenis, mese de şah, biliard şi alte facilităţi sportive. Toate facilităţile sunt suficiente pentru numărul de oaspeţi ai hotelului, inclusiv cele două baruri.

Plajă
Marea e destul de curată, valurile nu sunt prea mari, deci pot să facă baie şi copiii, pe plajă e nisip şi numai la intrarea în apă sunt pietricele. Apa e foarte caldă. Se poate înota şi mai departe de ţărm, nu e nici un pericol.

Impresie generală
În faţa hotelului e o şosea pe care localnicii o confundă probabil cu o pistă de curse şi nu există trecere de pietoni. Peste drum de hotel sunt trei supermarketuri, mai multe taverne şi magazine mici, în zonă circulă două trenuleţe şi autobuze cu care se poate călători la Chania sau la Rethymno. Vă recomand taverna Grigoris, cam la 300 de metri de supermarket, pe dreapta. Au bere bună, Mitos la halbă, şi la bar e doamna Alena din Karviná, care vă poate pregăti un cocteil interesant sau diferite specialităţi locale. În perioada când am fost noi acolo erau peste tot leandri înfloriţi şi pe insulă sunt numai stânci şi munţi, milioane de măslini, vii şi livezi de portocali, turme de oi şi capre krikri. Creta merită vizitată. Trebuie să lăudăm şi felul în care s-au ocupat de noi delegatele agenţiei de turism, foarte amabile şi perfect pregătite.

Pavel Dolejš, 15.06.2009, Data sejurului: 3.6. - 13.6.2009
Regiunea: Grecia Grecia, Creta, Hotel: Kavros Beach

web:was_this_review_useful Da (2) Nu (1)

Toate părerile Grecia

web:need_help

0312 293 500