Emiratele Arabe Unite - Dubai Emiratele Arabe Unite

 • Informaţii

  Dubai este capitala emiratului cu acelaşi nume, situat în Peninsula Arabă din Golful Persic. Cu o suprafaţă de 3 885 km² şi o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, Dubai este al doilea ca mărime dintre emiratele federaţiei. Cea mai mare parte a teritoriului său e ocupată de deşert. Localnicii vorbesc limba arabă, dar se poate comunica şi în engleză.

  Dubaiul este în adevăratul sens al cuvântului perla Emiratelor Arabe Unite – veţi vedea aici plaje de o mare frumuseţe, cu nisip fin de culoare albă, mângâiate de valurile transparente, verzi-albastre ale mării, în care se ascunde o lume fascinantă, plină de specii neobişnuite de animale şi plante. În acelaşi timp, Dubai este o lume a luxului şi a celor mai elegante hoteluri, care coexistă în structura oraşului cu străvechile clădiri istorice şi moschei arabe.

  Dubaiul este cel mai bogat dintre cele şapte Emirate Unite, ale cărui câştiguri nu provin numai din exploatarea „aurului negru“ – petrolul, ci şi din turismul extrem de dezvoltat, orientat mai ales asupra clientelei bogate. De aceea, în capitala emiratului se găsesc numeroase hoteluri de lux, printre care se remarcă şi cel mai înalt hotel din lume, precum şi frumoase insule artificiale cu palmieri şi un hotel submarin. În ciuda climei toride, a fost construit şi un vast centru unde se practică sporturile de iarnă, în care puteţi schia chair şi atunci când afară sunt temperaturi mari, de multe ori ajungând până la 50°C.  

  Aproape toţi locuitorii emiratului trăiesc în capitala acestuia, oraşul Dubai. În plus, unii dintre cetăţenii Emiratelor Arabe Unite care lucrează în Dubai locuiesc în emiratul vecin – Sharjah – unde chiriile sunt mult mai mici.

  Oraşul Dubai este situat în apropierea graniţei de nord a emiratului, fiind împărţit în două de Dubai Creek, o prelungire a Golfului Persic. De o parte sunt zonele cele mai bogate, Bur Dubai şi Jumeirah, unde domneşte un lux cu totul incredibil – au fost construiţi zgârie-nori de înălţimi ameţitoare, hoteluri foarte scumpe şi frumoase centre comerciale. Pe celălalt mal al Dubai Creek se află zona numită Deiru, cu arhitectură istorică şi atmosfera tradiţională a lumii arabe. Veţi putea admira aici străduţe romantice pline de parfumul mirodeniilor exotice, precum şi Piaţa de Aur, despre care se spune că este cea mai mare de felul ei din lume, unde veţi vedea bijuterii minunate şi tot felul de mărfuri specifice lumii arabe.

  Dacă vizitaţi Dubaiul, nu uitaţi să mergeţi la muzeul din capitală, unde veţi avea ocazia de a cunoaşte în amănunţime o bună parte a istoriei acestui oraş. Muzeul consemnează dezvoltarea sa uimitor de rapidă şi oferă şi o imagine reconstruită a pieţei de aur. În plus, merită vizitate şi moscheile oraşului, dintre care cea mai atractivă pentru turişti este Jumeirah, accesibilă şi vizitatorilor nemusulmani.

  Dacă vă veţi simţi obosiţi de plimbările prin oraş, vă puteţi relaxa pe una dintre nesfârşitele plaje ale Dubaiului. Temperatura mării variază între 22 şi 35°C! Bucuraţi-vă de posibilitatea de a face scufundări cu skorkel sau tub de oxigen, admiraţi fascinanta lume subacvatică sau plecaţi în excursie cu barca, de pildă până la Fujairah. Pe iubitorii de natură îi aşteaptă safari în deşert, unde pot vedea nesfârşitele dune de nisip şi observa de la numai câţiva metri unele animale cu totul exotice pentru noi, europenii.

Cele mai noi recenzii Emiratele Arabe Unite - Dubai

Toate părerile Emiratele Arabe Unite - Dubai

web:need_help

0312 293 500